Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κρήτη: Γερμανός αστυνομικός από σήμερα στο αεροδρόμιο

Στο αεροδρόμιο Ηρακλείου Ν. Καζαντζάκης τοποθετείται από σήμερα μέχρι και τις 30 Σεπτεμβρίου, ο Γερμανός αξιωματικός της αστυνομίας, με συμβουλευτικό ρόλο.

Athens International Airport "Elefthérios Venizélos" / ??????? ?????????? ??? ?????? «?????????? ?????????»Σύμφωνα με τις δηλώσεις του προέδρου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ν. Ηρακλείου, Θανάσης Μπαλαμούτη, η παρουσία του Γερμανού στο «Νίκος Καζαντζάκης» εντάσσεται στο πλαίσιο σχετικών διακρατικών συμφωνιών. Ο ίδιος, όπως μεταδίδει το cretalive.gr, υποστήριξε ότι ανάλογοι «σύνδεσμοι» υπάρχουν εδώ και αρκετά χρόνια στα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο από τη Γερμανία, αλλά και από άλλες χώρας, όπως η Βρετανία και η Γαλλία.

Ο κ. Μπαλαμούτης ανέφερε πως ο Γερμανός αστυνομικός δεν θα έχει επιχειρησιακό ρόλο, απλά συμβουλευτικό, και ότι δεν θα έχει γραφείο στο αεροδρόμιο.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση του ανεξάρτητου βουλευτή Γιάννη Μιχελογιαννάκη, ο οποίος μέσω εκπροσώπου του κατέθεσε στο αστυνομικό τμήμα σχετική ανακοίνωση, ζητώντας την απομάκρυνση του Γερμανού αστυνομικού. Στην αιχμηρή ανακοίνωσή του αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι «η κρητική λεβεντιά δεν επιτρέπει προτεκτοράτα».

By