Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κρήτη: Σε εξέλιξη η μεταφορά μεταναστών στη στεριά

Οι μετανάστες θα βρουν προσωρινή στέγη σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αγιάς

limeniko800_230114

Σε πλήρη εξέλιξη είναι, στην Παλαιόχωρα Χανίων, η επιχείρηση μεταφοράς στη στεριά των 331 λαθρομεταναστών που εντοπίστηκαν το βράδυ της Κυριακής σε μικρό σκάφος ανοικτά της Κρήτης,  το οποίο και εξέπεμψε SOS. Ύστερα από συντονισμένη επιχείρηση των ελληνικών αρχών οι 331 μετανάστες μετεπιβιβάστηκαν με ασφάλεια στο δεξαμενόπλοιο «OLYMPIC FAITH» που νωρίς το πρωί έφτασε στα ανοικτά της Παλαιόχωρας.

Ωστόσο, λόγω του μεγάλου μεγέθους του πλοίου δεν ήταν δυνατόν να « δέσει» στο λιμάνι και η αποβίβαση των μεταναστών στα Χανιά αποφασίστηκε να γίνει με πλωτό σκάφος του λιμενικού σώματος και με τρία αλιευτικά σκάφη, τα οποία έχουν κληθεί για να συνδράμουν. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία μεταφοράς των μεταναστών στη στεριά θα οδηγηθούν με λεωφορεία στα Χανιά, προκειμένου να αρχίσει η διαδικασία πιστοποίησής τους, ενώ ο κρατικός μηχανισμός και εθελοντές είναι ήδη σε ετοιμότητα προκειμένου να παράσχουν κάθε βοήθεια στους μετανάστες.

Οι μετανάστες θα βρουν προσωρινή στέγη σε χώρο του εκθεσιακού κέντρου Αγιάς, καθώς λόγω του μεγάλου αριθμού τους ήταν αδύνατον να βρεθεί ανάλογος χώρος στην Παλαιόχωρα.

By