Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κρήτη: Nέα κινητοποίηση για τα χημικά της Συρίας

Όπως επισήμανε ο δήμαρχος Σφακίων, οι βάρκες θα σχηματίσουν μια συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης ανάμεσα σε Σφακιά και Γαύδο, για να πιέσουν με αυτήν την ενέργεια την κυβέρνηση και τον ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τα σχέδια για υδρόλυση των χημικών της Συρίας

chemicalweapons

 

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις του Συντονιστικού των Χανίων ενάντια στην καταστροφή των χημικών όπλων της Συρίας με τη μέθοδο της υδρόλυσης εν πλω στη Μεσόγειο, αυτή τη φορά με συγκέντρωση στη Χώρα Σφακίων.

Όπως έγινε χθες γνωστό, στην τελευταία συνεδρίαση του συντονιστικού αποφασίστηκε η πραγματοποίηση την Κυριακή 27 Απριλίου συγκέντρωσης στην προβλήτα του λιμανιού της Χώρας Σφακίων σε συνδυασμό με έξοδο φουσκωτών πλοίων και καϊκιών στη θάλασσα.

Όπως επεσήμανε ο δήμαρχος Σφακίων και μέλος του Παγκρήτιου Συντονιστικού Ενάντια στην Καταστροφή των χημικών της Συρίας στη Μεσόγειο, Παύλος Πολάκης, οι βάρκες θα σχηματίσουν μια «συμβολική γραμμή απαγόρευσης της θαλάσσιας διέλευσης ανάμεσα σε Σφακιά και Γαύδο. Με αυτήν την ενέργεια θέλουμε να συνεχίσουμε την πίεση προς την κυβέρνηση και τον ΟΗΕ να εγκαταλείψουν τα σχέδια για υδρόλυση των χημικών της Συρίας δυτικά της Κρήτης και να τους δείξουμε ότι είμαστε αποφασισμένοι να πάμε και στη μέση της Μεσογείου αν χρειαστεί. Οι ετοιμασίες έχουν αρχίσει γι’ αυτό».

By