Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

Κρίνεται στην Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ η υποψηφιότητα Καρυπίδη

Πιθανή η  ακύρωση της υποψηφιότητας Θ. Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας – Περνά, έστω και διαπυρός και σιδήρου, η υποψηφιότητα Οδυσσέα Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου 

karipidis

Κρίσιμη – αλλά όχι έκτακτη όπως λανθασμένα αναφέρεται σε διάφορες ιστοσελίδες από το πρωί, αφού είναι προγραμματισμένη για κάθε Τετάρτη – είναι η σημερινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα του Θόδωρου Καρυπίδη στην περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας και την υποψηφιότητα του Οδ. Βουδούρη στην περιφέρεια Πελοποννήσου.

Στελέχη της Αριστερής Πλατφόρμας αλλά και κάποιοι εκ των προεδρικών, μετά την επιστολή των δύο μελών της Πολιτικής Γραμματείας  του Πάνου Λάμπρου και της Μάνιας  Μπαρσέφσκι αναμένεται να ασκήσουν μεγάλη πίεση ζητώντας την ακύρωση της υποψηφιότητας του Θόδωρου Καρυπίδη, προβάλλοντας δύο βασικά επιχειρήματα:

Πρώτον, ότι το πολιτικό προφίλ του Θόδωρου Καρυπίδη, η ροπή προς τον εθνικισμό και η φιλική του στάση έναντι της Χρυσής Αυγής, που ενισχύεται με καθημερινές αποκαλύψεις,  δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από ένα κόμμα της Αριστεράς όπως ο ΣΥΡΙΖΑ.

Δεύτερον, ότι τέτοιες ενέργειες ενισχύουν στην κοινή γνώμη την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκει ευκαιριακές συμμαχίες, όπως για παράδειγμα με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου και προωθεί σε λάθος  κατεύθυνση – σύμφωνα με την κριτική που ασκείται από διάφορες πλευρές όπως  η Αριστερή Πλατφόρμα του Π. Λαφαζάνη – την πολιτική των συνεργασιών.

Η αντίδραση της ομάδας των στενών συνεργατών του Αλέξη Τσίπρα που μεταβαίνει σήμερα στους πληγέντες στην Κεφαλονιά, σε αυτήν την επίθεση και το αίτημα που θα τεθεί για να ακυρωθεί η υποψηφιότητα του Θ. Καρυπίδη στη Δυτ. Μακεδονία, δύσκολα μπορεί να προβλεφθεί.  Θα επιμείνουν στην υποψηφιότητα  του κ. Καρυπίδη εκτιμώντας ότι ακύρωση της απόφασης του κ. Τσίπρα θα φανεί ως υποχώρηση ή θα κάνουν ένα βήμα πίσω, ακυρώνοντας μεν την υποψηφιότητα του κ. Καρυπίδη, αλλά επιβάλλοντας την υποψηφιότητα Βουδούρη η οποία επίσης συναντά ισχυρές αντιδράσεις, κυρίως από την Αριστερή Πλατφόρμα;  Η αμηχανία πάντως είναι έκδηλη ανάμεσα στα στελέχη των προεδρικών, αν και κανείς αυτήν την ώρα δε θέλει να διακινδυνεύσει μία πρόβλεψη.

Ωστόσο, η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει να επιμένει στην επιλογή του Θόδωρου Καρυπίδη, καθώς η Κουμουνδούρου, διένειμε υπό μορφή non paper δήλωση του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας η οποία αναφέρει τα εξής:

ta-grafeia-tou-syriza-stin-plateia-koumoundourou-sima-logotupo

«Η επαγγελματική ιδιότητα του δημοσιογράφου δεν με προφύλαξε απ’ την αρνητική έκπληξη της προπαγάνδας των Μ.Μ.Ε. και τους αφελείς συνοδοιπόρους της, για όσα ακούστηκαν για το άτομό μου.
Η συσχέτισή μου με εθνικιστικά-ρατσιστικά μορφώματα και κόμματα είναι απαράδεκτη. Η στάση ζωής μου, η ιστορία και το ήθος μου είναι σε πλήρη αντίθεση μ’ αυτές τις αντιλήψεις και πρακτικές. Από παιδί μεγάλωσα και γαλουχήθηκα, στο στενό και ευρύτερο οικογενειακό μου περιβάλλον, με τις αξίες της δημοκρατίας και της αριστεράς, που πληρώθηκαν με διωγμούς, ταλαιπωρίες και φυλακίσεις.

Η ανατροπή της πολιτικής των μνημονίων που διαλύει την οικονομία της χώρας και φέρνει την κοινωνική καταστροφή, με οδήγησε στην άμεση πολιτική ενεργοποίηση. Χρειαζόμαστε ένα δημοκρατικό κόσμο, για να μπορούμε να ζούμε, εμείς και τα παιδιά μας, με υπερηφάνεια και αξιοπρέπεια.
Αυτές οι κοινές στοχεύσεις με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ενόχλησαν τα επιτελεία της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Δηλώνω στρατιώτης στο στόχο της ανατροπής στη Δυτική Μακεδονία. Το ενεργειακό κέντρο της Ελλάδας θα βαδίσει στο δρόμο της διαφάνειας, της δημοκρατίας, της υπεράσπισης του δημόσιου πλούτου και της παραγωγικής ανασυγκρότησης.»

 

Γιάννης Καμπουράκης