Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κρίσιμη εβδομάδα για τις τράπεζες

Καλούνται να αποφασίσουν για τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου.

© FOSPHOTOS  Konstantinos Tsakalidis
© FOSPHOTOS Konstantinos Tsakalidis

Στο τελικό στάδιο της ανακεφαλαιοποίησης εισέρχονται οι τέσσερις ελληνικές  μεγάλες τράπεζες, καθώς αυτή τη βδομάδα θα πραγματοποιηθούν οι έκτακτες γενικές συνελεύσεις των Εθνική Τράπεζα,  Alpha Bank,  Eurobank και Τράπεζα Πειραιώς για να εγκρίνουν της αυξήσεις  μετοχικών τους κεφαλαίων.

Απόφαση πρώτη θα λάβει η Alpha Bank, καθώς την Τρίτη 16 Απριλίου το πρωί, πραγματοποιείται η γενική της συνέλευση.Η  τράπεζα φέρεται ότι θα επιτύχει να καλύψει το 10% της ιδιωτικής συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου, γεγονός που θα τις επιτρέψει να παραμείνει υπό ιδιωτικό έλεγχο.

 

Στο μέτωπο των διαρροών, πληροφορίες φέρνουν την Εθνική να έχει συγκεντρώσει υποσχέσεις συμμετοχής στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ύψους 500 εκ. ευρώ (από τα 800 εκ. ευρώ που ψάχνει). Αντίστοιχα η Eurobank που αναζητά πολύ λιγότερα 383 εκ. ευρώ, κυκλοφορούν πληροφορίες περί πυκνών συναντήσεων στελεχών της διοίκησης της τράπεζας με υποψήφιους επενδυτές.

Σημειώνεται ότι και οι δύο τράπεζες έχουν λάβει ατύπως προθεσμία μέχρι τις 30 Απριλίου για να βρούν το 10% των αυξήσεων κεφαλαίου που δρομολογούν και θα αποφασιστούν στις γενικές τους συνελεύσεις που θα γίνουν την συγκεκριμένη μέρα.

 

 

By