Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κρίσιμη συνεδρίαση των διοικητικών- Στο Πειθαρχικό ο Πελεγρίνης

 Αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεων τους με φόντο τις καταγγελίες κατά του πρύτανη του ΕΚΠΑ για κακοδιαχείριση του ιδρύματος

FOSPHOTOS
FOSPHOTOS

Αποφασιστικής σημασίας κρίνονται οι σημερινές γενικές συνελεύσεις των διοικητικών υπαλλήλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών και το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο καθώς κατά την πολύωρη συνάντηση εκπροσώπων της ομοσπονδίας τους με τον υπουργό Παιδείας Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο δεν υπήρξε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα.

Ο υπουργός Παιδείας επανέλαβε στους διοικητικούς υπαλλήλους ότι δεν θα χάσουν τις δουλειές τους καθώς με την κινητικότητα θα εξασφαλίσουν άλλες θέσεις στις πανεπιστημιακές δομές. Ωστόσο, οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας, όπως ανέφεραν δεν έλαβαν από τον υπουργό τις εγγυήσεις που ζήτησαν.

Υπενθυμίζεται ότι οι εργαζόμενοι στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο αποφάσισαν να απεργήσουν ως και την Παρασκευή. Στις γενικές συνελεύσεις σήμερα θα γίνει ενημέρωση για το περιεχόμενο της συνάντησης και θα ληφθούν αποφάσεις για το μέλλον των κινητοποιήσεων.

Για την κυβέρνηση διαθεσιμότητα δεν σημαίνει απολύσεις, τόνισε ο υπουργός Παιδείας, καλώντας, παράλληλα, τους καθηγητές και τους διοικητικούς υπαλλήλους του ΕΚΠΑ να ανοίξουν το Πανεπιστήμιο για να μην χαθεί το εξάμηνο

Προχωρά η παραπομπή Πελεγρίνη

Εν τω μεταξύ, νωρίτερα χθες, ο κ. Αρβανιτόπουλος είχε ανακοινώσει ότι η παραπομπή του πρύτανη του Πανεπιστημίου Αθηνών θα προχωρήσει παρά το «όχι» της Συγκλήτου.

Παρά την ομόφωνη απόφαση της 25μελους Συγκλήτου του Πανεπιστημίου, ο υπουργός Παιδείας διαβίβασε στον πρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας και πρόεδρο του Πειθαρχικού Συμβουλίου των Μελών του ΔΕΠ των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων Σωτήρη Ρίζο την πειθαρχική δίωξη σε βάρος του Θεοδόση Πελεγρίνη με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος.

Ο κ. Ρίζος θα ορίσει άμεσα τον εισηγητή, ο οποίος θα κάνει πρόταση για την παραπομπή ή όχι του κ. Πελεγρίνη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Εάν κριθεί ότι πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του πρύτανη, τότε θα γίνει η παραπομπή του οριστικά στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των Μελών του ΔΕΠ.

Σε περίπτωση που αποφασιστεί από το Πειθαρχικό Συμβούλιο να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του κ. Πελεγρίνη, τότε ο υπουργός Παιδείας έχει τη δυνατότητα να τον θέσει σε προσωρινή αργία.

Ζημιές 70 εκατ. 

 O  προέδρος του Συμβουλίου Διοίκησης  του ΕΚΠΑ καθηγητής  Δ. Μπερτσιμάς κατηγορεί  τον πρύτανη Θ. Πελεγρίνη για οικονομική ζημιά  ύψους άνω των 70 εκατομμυρίων ευρώ  που προκάλεσε στο ΕΚΠΑ

Σε επιστολή του προς τα μέλη της ακαδημαϊκής κοινότητας του ΕΚΠΑ, επισημαίνει ότι ο πρύτανης Θ. Πελεγρίνης «έχασε περισσότερα από 70 εκατομμύρια ευρώ από ζημίες του χαρτοφυλακίου κινητών αξιών, όταν ο ετήσιος προϋπολογισμός του ΕΚΠΑ είναι 18 εκατομμύρια ευρώ. Από τις ζημίες αυτές, 6.704.588,07 ευρώ μόνον προέρχονται από την «αναγκαστική» διαχείριση της ΤτΕ κατά το PSI και οι υπόλοιπες από διαχείριση του χαρτοφυλακίου από τις υπηρεσίες του Πανεπιστημίου των οποίων προΐσταται.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By