Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κρανιδιώτης: Οι πολιτικοί να απολύσουν τα παιδιά και τους συγγενείς τους από τα υπουργεία και τη Βουλή

«Οι ένστολοι δεν είναι το γομάρι του έθνους»

kranidiotisA

Νέο μέτωπο με την κυβέρνηση ανοίγει ο Φαήλος Καρανιδιώτης με αφορμή, αυτή τη φορά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας για την αποκατάσταση των μισθολογικών αδικιών στους ένστολους. Σε άρθρο που υπογράφει και δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Δημοκρατία» ο κ. Καρανιδιώτης καλεί την κυβέρνηση να εφαρμόσει την απόφαση των δικαστικών αρχών αναφέροντας χαρακτηριστικά » Τα στελέχη δεν είναι το γομάρι του έθνους που υπομένει σιωπηλά τα πάντα.Έχουν πειθαρχία αλλά κι αντοχές.Ακόμη κι αυτοί που στα 18 τους διαλεξαν να φορέσουν το “ράσο” της στολής κι έχουν αποδεδειγμένα ψυχικές και σωματικές αντοχές πέρα από τα όρια των πολλών έχουν όμως κι αυτοί όρια».

Απαντώντας στο ερώτημα για το που θα βρεθούν τα λεφτά για την εφαρμογή της απόφασης, ο κ. Καρανιδιώτης σε έντονο ύφος κατακεραυνώνει τους πολιτικούς λέγοντας χαρακτηριστικά :  «Αρχίστε απολύοντας τους γιους,τις κόρες,τους γαμπρούς,τις νύφες ,τα ανήψια,τις γκόμενες και τους λοιπούς συγγενείς σας από τη Βουλή και τα υπουργεία ,μετά περιορίστε τους υπαλλήλους της Βουλής στους μισούς της Βουλής της Γερμανίας,που έχει οκταπλάσιο πληθυσμό,κόψτε κανά χιλιάρικο από το μισθό των πατέρων του έθνους και άμα δεν φθάσουν φίλτατοι, θα δούμε για τα υπόλοιπα…».

Όπως επισημαίνει παρά τις υποσχέσεις ότι » δεν θα τους πειράξουμε» τελικά υπέστησαν «διπλή, περιποιημένη μέιωση αποδοχών» και προσθέτει «Είμαι κατά του συνδικαλισμού στις ΕΔ και στα Σώματα Ασφαλείας. Κάθετα. Όμως αυτή η αντίθεσή μου έχει μια προϋπόθεση. Το κράτος να φροντίζει τα στελέχη του και τα μέσα που τους διαθέτει για την αποστολή ,ως κόρη οφθαλμού.Να μην χρειάζεται να συνδικαλιστούν. Όταν όμως αντιμετωπίζεις τους προκινδυνεύοντές σου ως αποπαίδια, όταν η λογική είναι σκάσε και κολύμπα ή “τι θα κάνεις θα κάτσεις κλαρίνο και θα πεις κι ένα τραγούδι” ενώ η αξιοππρέπειά σου θα είναι καταγής,τότε η ανάγκη γεννά τη δράση».

Ο Φαήλος Κρανιδιώτης καλεί την πολιτική ηγεσία «να επανορθώσει την αδικία» και » αν γκρινιάξει η τρόικα», προτείνει » να τους δείξουμε την απόφαση των δικαστηρίων».

By