Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κραυγή αγωνίας από τους εργαζόμενους στο «Μητέρα»

«Το παιδί που βρέθηκε στην ευθύνη του κράτους, ένα παιδί χωρίς οικογένεια, ένα παιδί πολλές φορές και κακοποιημένο, όχι μόνο το αφήνουν χωρίς τα απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξή του, αλλά του δημιουργούν και παραπάνω προβλήματα με τις τραγικές αυτές ελλείψεις»

 

mitera

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Κέντρο Προστασίας Παιδιού «Μητέρα» στο Ίλιον, πραγματοποιεί αυτή την ώρα το σωματείο των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι, οι οποίοι πραγματοποιούν στάση εργασίας ως τη μία το μεσημέρι, περιγράφουν με ανακοίνωσή τους τις τραγικές συνθήκες που επικρατούν στο κέντρο λόγω των τεράστιων ελλείψεων προσωπικού και της συρρίκνωσης των κονδυλίων.

Όπως επισημαίνουν, ο προϋπολογισμός για την Πρόνοια είναι μειωμένος κατά 50-60%.  «Το παιδί που βρέθηκε στην ευθύνη του κράτους, ένα παιδί χωρίς οικογένεια, ένα παιδί πολλές φορές και κακοποιημένο, όχι μόνο το αφήνουν χωρίς τα απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξή του, αλλά του δημιουργούν και παραπάνω προβλήματα με τις τραγικές αυτές ελλείψεις» τονίζουν στην ανακοίνωσή τους. Επισημαίνουν δε  ότι οι εργαζόμενοι στην προστασία παιδιού στο «Μητέρα», στις παιδοπόλεις και στο Αναρρωτήριο Πεντέλης, έχουν ευθύνη να φροντίσουν για την ολόπλευρη υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη των παιδιών, να εξαντλήσουν τα περιθώρια να γυρίσουν στην οικογένειά τους (όταν υπάρχει) με ασφάλεια, να βρεθεί έγκαιρα ζευγάρι να υιοθετήσει τα παιδιά ή να τ” αναλάβουν ως ανάδοχοι γονείς όταν δε μπορεί να γίνει αλλιώς. «Τώρα έρχονται με τις συγχωνεύσεις να κάνουν ανακύκλωση μέσω των μετακινήσεων του εξαθλιωμένου προσωπικού μετακινώντας προσωπικό ακόμα και από νευραλγικά τμήματα.»προστίθεται στην ανακοίνωση. Ως εκ τούτου στο Κέντρο έχουν σφραγιστεί  πτέρυγες την ώρα που παιδιά χωρίς κανένα πρόβλημα υγείας βρίσκονται στα μαιευτήρια ή στα νοσοκομεία με εισαγγελική εντολή, περιμένοντας να τα δεχτούν σε κάποιο κέντρο.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, μονιμοποίηση των εργαζομένων στα ιδρύματα και στις υπηρεσίες προστασίας του παιδιού, καμία απόλυση, καταβολή δεδουλευμένων καθώς και  δημόσιο πανελλαδικό φορέα για την προστασία του εγκαταλελειμμένου – κακοποιημένου παιδιού, του παιδιού με επικίνδυνο οικογενειακό περιβάλλον και του παιδιού χωρίς οικογένεια.

By