Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Κρεμλίνο: «Όχι» με χαρακτήρα τελεσίγραφου το ειρηνευτικό σχέδιο

Προειδοποίηση για νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας από τη Δύση

Russian President Putin during his meeting with Armenian President Sarksyan in YerevanΟ πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν θεωρεί ότι το ειρηνευτικό σχέδιο που παρουσιάσθηκε από τον Ουκρανό ομόλογό του Πέτρο Ποροσένκο δεν πρέπει να έχει «χαρακτήρα τελεσιγράφου» για τους φιλορώσους αυτονομιστές και ότι δεν θα είναι «βιώσιμο» και «ρεαλιστικό» χωρίς διάλογο, ανακοίνωσε σήμερα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου.

«Το ειρηνευτικό σχέδιο, εάν δεν συνοδευτεί από συγκεκριμένα βήματα για την έναρξη διαλόγου, δεν θα είναι βιώσιμο, ούτε ρεαλιστικό», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

Στο μεταξύ σε κατάσταση συναγερμού έθεσε  ο Πούτιν τις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας που εδρεύουν στα κεντρικά της χώρας σύμφωνα με δηλώσεις του ρώσου υπουργού Άμυνας.

Την ίδια ώρα Ουκρανοί συνοριοφύλακες κατήγγειλαν ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές αγνόησαν τη μονομερή κατάπαυση του πυρός που κήρυξε το Κίεβο και συνέχισαν να εξαπολύουν επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην ανατολική Ουκρανία.

Σύμφωνα με την ουκρανική συνοριοφυλακή, τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σε επίθεση με όλμους που σημειώθηκε τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο εναντίον φυλακίων στην περιοχή του Ντονέτσκ.

Την ίδια ώρα ΗΠΑ και Ευρώπη προειδοποιούν τη Ρωσία για νέες κυρώσεις εάν δεν επιτύχει την εκτόνωση της κατάστασης στην ανατολική Ουκρανία.

 

By