Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κυβερνητική πηγή: «Η θέση της χώρας είναι σταθερή»

«Η Ελλάδα δεν αλλάζει τη διαπραγματευτική της στάση»

Megaro Maximou

Η κυβέρνηση αποδίδει στη δύσκολη διεθνή συγκυρία, καθώς η ανάπτυξη στην Ευρώπη παραμένει καθηλωμένη και στις εσωτερικές εξελίξεις από την συμπεριφορά του ΣΥΡΙΖΑ, τη στάση των αγορών έναντι της χώρας τις τελευταίες ημέρες.

Κυβερνητική πηγή ανέφερε στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής ΕΕ-Ασίας: «Η Ελλάδα δεν αλλάζει τη διαπραγματευτική της στάση, η θέση της χώρας είναι σταθερή. Η συζήτηση είναι σε εξέλιξη, εμείς θα κάνουμε την δουλειά μας». Εξήγησε δε ότι «όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με την Ευρώπη».

Η ελληνική κυβέρνηση επιμένει ότι μετά το τέλος του έτους δεν θα χρειαστεί νέο πρόγραμμα στήριξης. Η ίδια πηγή τόνισε ότι «η προληπτική γραμμή χρηματοδότησης δεν απαιτεί νέο πρόγραμμα». Η συγκεκριμένη πηγή μετέφερε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να συνεχίσει στην ίδια γραμμή, αλλά και την αισιοδοξία της ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Κυβερνητικό στέλεχος διευκρίνισε ότι λειτουργεί αρνητικά η διεθνής οικονομική συγκυρία, καθώς διαπιστώνεται ότι ενώ τόσο η Κίνα όσο και οι ΗΠΑ κινούνται σε αναπτυξιακούς ρυθμούς η Ευρωπαϊκή οικονομία είναι σε στασιμότητα και αδυνατεί να περάσει σε αναπτυξιακούς ρυθμούς. Οι διεθνείς συνθήκες αλληλεπιδρούν και με τις εσωτερικές αιτίες πολιτικής αστάθειας και ιδίως με τη συμπεριφορά της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σημείωσε. Η ίδια κυβερνητική πηγή υπογράμμισε ότι η αρνητική στάση της αντιπολίτευσης, οι δηλώσεις ότι θα ακυρώσει τις ιδιωτικοποιήσεις ότι θα αμφισβητήσει τη δημοσιονομική σταθεροποίηση προκαλούν ανασφάλεια στους διεθνείς παράγοντες που αντιδρούν.

By