Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Οι 12 top παραλίες των Κυκλάδων

Mαγευτικές τοποθεσίες που κόβουν την ανάσα

OLYMPUS DIGITAL CAMERAΣτην αγαπημένη μας ελληνική πολυνησία οι παραλίες είναι πολλές. Όμως υπάρχουν κάποιες που τους έχουμε μεγαλύτερη αδυναμία και κάθε χρόνο είμαστε διατεθειμένοι να βουλιάξουμε την ύπαρξη μας στα βότσαλα και στις αμμουδιές τους. Και ας το έχουμε ξανακάνει άπειρες φορές. Ο βυθός, η αλμύρα και τα κύματα τους είναι κάθε φορά διαφορετικά.

Κολώνα, Κύθνος

Πρόκειται για την πιο διάσημη παραλία της Κύθνου. Μια λωρίδα στεριάς χωρίζει τη θάλασσα στη μέση δημιουργώντας δύο αμμουδιές στην ίδια παραλία. Οι απάνεμοι όρμοι της είναι αγαπημένο σημείο για σκάφη και ιστιοπλοϊκά. Βρίσκεται στη δυτική πλευρά του νησιού, 3 χλμ από τη Χώρα. Θα πάτε με θαλάσσιο ταξί.

Καστράκι, Νάξος

Η μεγαλύτερη παραλία του νησιού με σχεδόν 7χμ μήκος που την κάνει να μοιάζει με έρημο. Αμμουδιά με μικρά βραχώδη διαλείμματα. Διανθίζεται με κέδρους και χρυσούς αμμόλοφους. Ιδανική για όσους θέλουν να κολυμπήσουν ήσυχα. Είναι τέτοιο το μέγεθος της που δύσκολα δεν θα βρει κανείς μια ήσυχη γωνιά.

Μήλος, Σαρακίνικο

Είναι η πιο γνωστή παραλία της Μήλου. Κάτασπρα μακρόστενα πετρώματα απλώνονται μέσα και έξω από τη θάλασσα δημιουργώντας ένα σεληνιακό τοπίο. Ιδανική για όσους αγαπούν τις βουτιές. Δεν είναι οργανωμένη γι’αυτό θα πρέπει να έχετε μαζί σας τα απαραίτητα. Βρίσκεται στη βόρεια ακτή της Μήλου.

Πάρος, Νέα Χρυσή Ακτή

Θεωρείται μια από τις ιδανικότερες παραλίες της Μεσογείου για wind-Surf. Εδώ μάλιστα διεξάγεται το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοσανίδα στις Αρχές Αυγούστου. Απέχει 20 χλμ από την Παροικιά.

Κάτεργο, Φολέγανδρος

Απέραντο γαλάζιο και ψιλό βότσαλο στο νοτιοανατολικό άκρο του νησιού με πεντακάθαρα νερά και γκρίζα βράχια. Σκιά δεν υπάρχει πουθενά, οπότε πρέπει να είστε προετοιμασμένοι.

Άχλα, Άνδρος

Το τελευταία καιρό έχασε μέρος από την ησυχία της, αλλά παραμένει μια από τις όμορφες παραλίες των Κυκλάδων. Για να την προσεγγίσει άλλωστε κανείς από τη θάλασσα, πρέπει να περάσει μέσα από ένα καταπράσινο λιβάδι με τρεχούμενα νερά.

Ρούκουνας, Ανάφη

Θεωρείται η μεγαλύτερη αμμουδερή παραλία του Αιγαίου. Δίπλα υπάρχει και ταβέρνα.  Βρίσκεται στα ανατολικά του λιμανιού του Άγιου Νικόλα.

Πράσα, Κίμωλος

Παραλία με λευκή, χοντρή, άμμο (μέσα, έξω) και γαλάζια νερά σαν της Καραϊβικής. Στην πλάτη της τα ορυχεία κιμωλίας που της χαρίζουν, όπως λένε οι ντόπιοι το ολόλευκα σεληνιακό σκηνικό της. Λίγα διάσπαρτα αλμυρίκια για σκιά, ενώ τα τελευταία χρόνια έκαναν την εμφάνιση τους και ψάθινες ομπρέλες. Στην είσοδο του ομώνυμου οικισμού λειτουργούν και ιαματικά λουτρά.

Ελιά, Μύκονος

Δύσκολο να επιλέξει κανείς την ωραιότερη παραλία στο νησί που τα έχει όλα. Η Ελιά όμως είναι πολυσύχναστη χωρις όμως αυτό να γίνεται ενοχλητικό. Διαθέτει όλες τις ανέσεις και το μέγεθος της επιτρέπει απομόνωση.

Σέριφος, Γάνεμα

Ωραία παραλία με γυαλιστερά βότσαλα, άμμο και αρμυρίκια που προσφέρουν σκιά τις μεσημεριανές ώρες. Είναι από τις ήσυχες παραλίες του νησιού. Όσοι ξέρουν μένουν εδώ για το ηλιοβασίλεμα που είναι μαγικό. Στη παραλία λειτουργεί και ταβέρνα με υλικά αμόλυντα, κατευθείαν από το μποστάνι.

Αμοργός, Αγία Άννα

Παγωμένα νερά, βυθός με βότσαλα και άμμο ενώ από πάνω της δεσπόζει η μεσαιωνική μονή της Χοζοβιώτισσας, γαντζωμένη από τους απόκρημνους βράχους. Βρίσκεται στην ανατολική πλευρά του νησιού, πολύ κοντά στη Χώρα.

Πόρι, Πάνω Κουφονήσι

Βόρεια του νησιού, αμμουδιά αγαπημένη των σέρφερς. Η παραλία είναι από τις πιο οργανωμένες του νησιού. Μην χάσετε την ευκαιρία να πάτε μέχρι τις θαλάσσιες σπηλιές πίσω από το Πορί.

Πηγή : www.arttravel.gr

(Visited 1 times, 1 visits today)
By