Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κυπελλούχος Ελλάδας στο πόλο ο Ολυμπιακός

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό επικράτησε χθες με 11-10 της Βουλιαγμένης και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για 16η φορά στην ιστορία της

OLYMPIAKOS-polo

Ένα ακόμη Κύπελλο, ένα ακόμη νταμπλ για τον Ολυμπιακό που έχει κάνει… συνήθεια τους τίτλους στο πόλο!

Η ομάδα του μεγάλου λιμανιού, μετά από ένα συγκλονιστικό τελικό επικράτησε χθες με 11-10 της Βουλιαγμένης και στέφθηκε Κυπελλούχος Ελλάδος για 16η φορά στην ιστορία της ενώ αυτό ήταν και το 13ο νταμπλ για τους ερυθρόλευκους στην υδατοσφαίριση.

Ακούγεται ως κάτι το πολύ εντυπωσιακό -κι έτσι είναι- αλλά, για όσους γνωρίζουν το άθλημα, αυτή η (νέα) κατάκτηση τίτλου δεν ήταν κάτι το αφύσικο. Βλέπετε, ο Ολυμπιακός στον χώρο της υδατοσφαίρισης έχει ξεφύγει, εδώ και χρόνια. Το μαρτυρούν άλλωστε και οι ευρωπαϊκές του επιτυχίες.

Γεγονός πάντως είναι πως ο τελικός υπήρξε διαφήμιση για το δυναμικό αυτό σπορ, με την εξαιρετική ομάδα της Βουλιαγμένης να διεκδικεί επί ίσοις όροις το Κύπελλο στον τελικό που έγινε στο κολυμβητήριο του Φαλήρου και που είχε πάθος, ένταση, διαμαρτυρίες, αγωνία. Ενδεικτικά μελετείστε τα οκτάλεπτα: 3-3, 3-2, 2-2, 3-3. Χαμός! Ένα γκολ η διαφορά, με την πλάστιγγα να γέρνει προς το τέλος στην πλευρά του Ολυμπιακού (ο Μάλιαρακ αύξησε τη διαφορά στα δύο τέρματα –πέτυχε το 11-9 για να μειώσει, απλά, ο Χρυσοσπάθης με πέναλτι) που πανηγύρισε έξαλλα τον νέο τίτλο.

Δεληγιάννης, Δελακάς (1 γκολ), Γούνας (1), Καπότσης, Φουντούλης (1), Ποντικέας (1), Ντόσκας (2), Μουρίκης (1), Κολόμβος (1), Μάλιαρακ (1), Σχίζας (1), Γαλανίδης, Βλαχόπουλος (1) οι κυπελλούχοι της ομάδας του Θοδωρή Βλάχου ενώ, για την Βουλιαγμένη του Τεό Λοράντου έπεσαν στην πισίνα οι Τσαλκάνης, Μυλωνάκης (2), Γούβης, Βελώνιας, Μαυρωτάς, Κουλιεράκης (2), Χρ. Αφρουδάκης (2), Καρούντζος (2), Χρυσοσπάθης (1), Μιράλης, Τίγκας (1), Χελιουδάκης, Κουρουβάνης.

Όλοι αυτοί έκλεισαν την αυλαία στο «επεισοδιακό» final 4 του πόλο που ξεκίνησε από τη Λάρισα και… κατέληξε στο Φάληρο με τρεις μόνον ομάδες, καθώς αποχώρησε ο Νηρέας Λαμίας (με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να περάσει χωρίς αντίπαλο στον τελικό) αφού οι παίκτες του παρέμειναν απλήρωτοι. Και δεν μιλάμε βέβαια για τίποτα… χειμαρρώδη ποσά, αλίμονο. Φαντάζεστε βέβαια τι συμβαίνει στο άθλημα αλλά και, γενικότερα, στον χώρο του αποκαλούμενου ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ομάδα ολόκληρης πόλης να μετέχει –τι σημαντικότερο- σε τελικούς και οι παίκτες να απέχουν γιατί έχουν να λαμβάνουν έναν χρόνο…

Θα δούμε κι άλλα όμως, μη νομίζετε πως θα σταματήσουμε εδώ. Τα προβλήματα είναι πολλά και δισεπίλυτα –να μην πούμε άλυτα… Η ιστορία πάντως θα γράψει -για μια ακόμη φορά- Ολυμπιακός στο πόλο.

Βαγγέλης Μελέκογλου 

By