Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κυπριακές Αερογραμμές: Συνομιλίες με τη Ryanair για εξαγορά

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας βρίσκεται στην Κύπρο

ryanair1

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της ιρλανδικής αεροπορικής εταιρείας χαμηλού κόστους Ryanair, Μάικλ Ο΄ Λίρι, βρίσκεται στην Κύπρο για συνομιλίες με την κυβέρνηση για ενδεχόμενη εξαγορά των Κυπριακών Αερογραμμών.

Όπως ανέφερε ο ίδιος στο Δουβλίνο, η Ryanair παραμένει αναμεμιγμένη στη διαδικασία αναζήτησης αγοραστή για τον κυπριακό αερομεταφορέα.

Η δήλωση του κ. Ο΄ Λίρι ερμηνεύεται ως αλλαγή στάσης, καθώς τον προηγούμενο μήνα είχε τονίζει στην Κύπρο ότι η εταιρεία του δεν ενδιαφερόταν ιδιαίτερα για την απόκτηση των Κυπριακών Αερογραμμών και ότι είχε εκδηλώσει ενδιαφέρον μετά από προτροπή της κυβέρνησης της Κύπρου.

Ο Μάικλ Ο΄ Λίρι σημείωσε ότι η όποια συμφωνία με την Κυπριακή κυβέρνηση θα είναι μικρή σε σχέση με την ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης της Ryanair.

Διευκρίνισε ακόμα ότι σύμφωνα με την πρόταση της εταιρείας του, οι Κυπριακές Αερογραμμές θα διατηρήσουν την επωνυμία τους και θα λειτουργούν με πιστοποιητικό ξεχωριστού αερομεταφορέα από την Ryanair.

Ο κ. Ο΄ Λίρι πρόσθεσε ότι υπό το σχέδιό του ο αριθμός των επιβατών των Κυπριακών Αερογραμμών θα μπορούσε να εκτοξευθεί στα 3 εκατ. το χρόνο από τις 600.000 που είναι, αλλά δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες.

By