Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κυπριακό: Τα επιμελητήρια Ελλάδας, Κύπρου και Τουρκίας υποστηρίζουν τις συνομιλίες 

 «Τα Επιμελητήρια εκφράζουν την ισχυρή πεποίθησή τους ότι μια βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού θα ενισχύσει τη σταθερότητα και ασφάλεια»

Cyprus_eu800

Την υποστήριξή τους στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού, καθώς επίσης και την αποφασιστικότητά τους να υποβοηθήσουν τη διαδικασία με όποιο τρόπο μπορούν διακήρυξαν, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας (ΚΕΕΕ) κ. Κωνσταντίνος Μίχαλος,και οι πρόεδροι του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου (ΚΕΒΕ) κ. Φειδίας Πηλείδης, του Τουρκοκυπριακού Εμπορικού Επιμελητηρίου (ΤΚΕΕ) κ. Φικρί Τορός και της Ένωσης των Επιμελητηρίων Τουρκίας (ΤΟΒΒ) κ. Ριφάτ Χισαρτζικλίογλου, σε συνάντηση που είχαν σήμερα στου Λευκωσία.

Σε κοινή τους δήλωση, αναφέρουν:

«Το Κυπριακό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, το Τουρκοκυπριακό Εμπορικό Επιμελητήριο, η Ένωση των Επιμελητηρίων Τουρκίας και η Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος που αποτελούν τους κατ’ εξοχήν εκπροσώπους της επιχειρηματικής και οικονομικής δραστηριότητας στην Κύπρο, Τουρκία και Ελλάδα αντίστοιχα, είχαν σήμερα συνάντηση στη Λευκωσία και διακήρυξαν την υποστήριξή τους στις συνομιλίες για τη διευθέτηση του Κυπριακού ως επίσης και την αποφασιστικότητά τους να υποβοηθήσουν τη διαδικασία με όποιο τρόπο μπορούν.

Τα Επιμελητήρια είναι πεπεισμένα ότι μια συνολική λύση του Κυπριακού θα επιφέρει σημαντικά οφέλη όχι μόνο στην οικονομία της Κύπρου ενισχύοντας την ευημερία όλων των Κυπρίων αλλά και σε ολόκληρη την περιοχή και κυρίως τον γεωγραφικό χώρο που περικλείει την Κύπρο, την Ελλάδα και την Τουρκία εντός μιας διευρυμένης Ευρωπαϊκής Ένωσης όπου θα υπάρχει σεβασμός των δημοκρατικών αρχών, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των βασικών ελευθεριών και όπου θα διασφαλίζεται ένα κοινό και ευοίωνο μέλλον. Τα Επιμελητήρια εκφράζουν την ισχυρή πεποίθησή τους ότι μια βιώσιμη, δίκαιη και λειτουργική λύση του Κυπριακού θα ενισχύσει τη σταθερότητα και ασφάλεια στην περιοχή και θα δημιουργήσει τεράστιες προοπτικές για συνεργασία και οικονομικές συναλλαγές μεταξύ της Κύπρου, της Ελλάδας και της Τουρκίας με επικέντρωση όχι μόνο στις δικές τους εσωτερικές αγορές αλλά και στις τεράστιες Ευρωπαϊκές και Μεσανατολικές αγορές και αλλού.

By