Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κων.Μητσοτάκης: Η κοινωνία βράζει, οι Έλληνες απαιτούν δικαιοσύνη

 Την ανάγκη άμεσης αναθεώρησης του συντάγματος τονίζει  ο πρώην πρωθυπουργός

Μενέλαος Μυρίλλας @fosphotos
Μενέλαος Μυρίλλας @fosphotos

Την ανάγκη άμεσης αναθεώρησης του συντάγματος τονίζει ο πρώην πρωθυπουργός και επίτιμος πρόεδρος της Ν.Δ., Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ώστε η επόμενη Βουλή να προχωρήσει σε απολύτως αναγκαίες θεσμικές παρεμβάσεις, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρει πως η κοινωνία βράζει και ότι οι Έλληνες απαιτούν δικαιοσύνη, προτείνοντας η επόμενη Βουλή να είναι αναθεωρητική για να υπάρχει δυνατότητα στη δικαιοσύνη να «καθίσει» και υπουργούς στο εδώλιο.

Ο ίδιος υπογραμμίζει πως είναι ανάγκη ο πολιτικός να δικάζεται από τον φυσικό του δικαστή, όπως συμβαίνει με κάθε έλληνα πολίτη. «Η μεταπολίτευση φέρει το στίγμα, το βάρος της ντροπής του άρθρου του Συντάγματος που προβλέπει την ατιμωρησία των υπουργών. Είναι στο χέρι μας να το αλλάξουμε. Δεν θα το κάνουμε ούτε και τώρα;» αναρωτιέται.

Σχετικά με το το θέμα αλλαγής του εκλογικού νόμου, σχολιάζοντας τις δημόσιες παρεμβάσεις από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και την πρόταση της ΔΗΜΑΡ για κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών στο πρώτο κόμμα, υπογραμμίζει ότι «τα τελευταία 70 χρόνια που παρακολουθώ την πολιτική, όταν η αριστερά στερεύει από ιδέες θυμάται την απλή αναλογική», καταγράφοντας τη διαφωνία του, θεωρώντας ότι ειδικά σε αυτή τη φάση η απλή αναλογική θα ήταν καταστροφική, καθώς θα οδηγούσε σε πολιτική αστάθεια.

Τάσσεται, τέλος, υπέρ της τροποποίηση του Συντάγματος, ώστε να μην διευκολύνεται η πρόωρη διάλυση της Βουλής παρά μόνο για σοβαρούς λόγους.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By