Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Δεν είναι μεταρρύθμιση το 5 ευρώ στα πολυϊατρεία

Για έλλειψη συνεννόησης εγκάλεσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ

odysseas_konstantinopoulos610

Για έλλειψη συνεννόησης εγκάλεσε τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. «Το ν/σ που ψηφίσαμε πριν 15 ημέρες δεν γράφει για εισιτήριο 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ» δήλωσε στον ΣΚΑΪ. Εξήγησε ότι αυτό που προβλέπει το νομοσχέδιο είναι ότι ο προϋπολογισμός ενός νοσοκομείου ελέγχεται και δεν μπορεί να ξεπεραστεί.

«Δεν είναι μεταρρύθμιση να βγαίνω ένα πρωί και να βάζω 5 ευρώ στα πολυϊατρεία. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να κόβει από αλλού . Πρέπει να είναι σωστό το νομοσχέδιο προς τον πελάτη/ πολίτη» σημείωσε ο βουλευτής.

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους στη αντιπαράθεση του κόμματός του με τον αρμόδιο υπουργό,  ωστόσο τόνισε ότι «κάθε μεταρρύθμιση θέλει συνεννόηση και με τον τρόπο του (σ.σ ο κ. Γεωργιάδης) απεδέχθη αυτά που είπαμε. Για κάθε συνταγογράφηση ο ασθενής θα πληρώνει 5 ευρώ;» διερωτήθηκε.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος ανέφερε δε ότι ο υπουργός Υγείας «μπορεί να μη γνωρίζει καλά τα θέματα υγείας, αλλά έδειξε πολύ καλή διάθεση να ακούσει στη Βουλή τις αντίθετες απόψεις

Με τη χαρακτηριστικά φράση «όλα είναι πιθανά στον τόπο αυτό» ο Άδωνις Γεωργιάδης άφησε σήμερα μέσω του ΣΚΑΪ ανοικτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί τελικά το εισιτήριο των 5 ευρώ στα πολυϊατρεία.

By