Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Δεν θα βρίσκουμε πάντα χρήματα από το ΕΣΠΑ

«Δεν θα μείνουν παιδιά εκτός, θα στηριχθούν οι οικογένειες από τους Δήμους»

konstantinopoulosAAA

Τον προβληματισμό του για το πως θα συνεχιστεί η χρηματοδότηση των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών στο μέλλον, εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε δηλώσεις του στο Mega επισήμανε ότι η κυβέρνηση μερίμνησε για την κάλυψη των αυξημένων θέσεων φέτος, ωστόσο προειδοποίησε ότι «δεν θα μπορούμε συνέχεια να βρίσκουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ».

Ο κ. Κωνταντινόπουλος ανέφερε ότι «τo 2011 είχαμε 48.000 θέσεις, το 2012 57.000 θέσεις, πέρυσι 68.500 και εφέτος 89.000» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση εξασφάλισε «όλες τις διαθέσιμες θέσεις» που είχαν «δώσει» στο σύστημα του υπουργείου Εσωτερικών οι δημοτικοί και ιδιωτικοί σταθμοί. «Βρήκαμε χρηματοδότηση για το σύνολο των διαθέσιμων θέσεων» επισήμανε, επαναλαμβάνοντας ότι το σχετικό κονδύλι είναι 200 εκατομμύρια ευρώ.

Ωστόσο το πρόβλημα που προκύπτει είναι το τι θα συμβεί στο προσεχές μέλλον. «Από εδώ και πέρα θα υπάρχουν χρήματα αλλά θα μειώνονται, δεν θα μπορούμε συνέχεια να βρίσκουμε χρήματα από το ΕΣΠΑ» προειδοποίησε.

Αναφερόμενος τέλος στις θέσεις πέραν των 89.000 που εξασφαλίστηκαν ο υφυπουργός έριξε το γάντι στην τοπική αυτοδιοίκηση, λέγοντας ότι «όπως μας εξήγησε και από την ΚΕΔΕ ο κ. Ασκούνης αυτά τα παιδιά δεν θα μείνουν εκτός, θα μείνουν στους παιδικούς σταθμούς και θα κοιτάξουν οι δήμοι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο πως θα μπορέσουν να στηρίξουν τις οικογένειες».

By