Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Επιπλέον 23 εκατ. για την κάλυψη θέσεων στους βρεφονηπιακούς σταθμούς

Τα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους

konstantinopoulosC

Το ποσό των 23 εκατ. ευρώ θα διατεθεί για την κάλυψη πρόσθετων θέσεων σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, μετά από παρέμβαση του υφυπουργού Ανάπτυξης, Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου. 

Όπως ανακοινώθηκε, έπειτα από συνεννόηση μεταξύ του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου, του Υφυπουργού Εσωτερικών, Γιώργου Ντόλιου, και των Υφυπουργών Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Βασίλης Κεγκέρογλου και Γιάννη Πλακιωτάκη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι της ΚΕΔΕ και της ΕΕΤΑΑ, ενημέρωσαν την ΕΕΤΑΑ ΑΕ ότι η κυβέρνηση θα καλύψει το υπόλοιπο ποσό των 23 εκ. ευρώ- εκ του συνολικού ποσού των 200 εκ. ευρώ-, με απόλυτη τήρηση της προτεραιότητας για κάλυψη των πρόσθετων θέσεων, που θα δηλώσουν οι Δημόσιοι και οι Ιδιωτικοί βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Μέσα στα πλαίσια αυτά, τα επόμενα εικοσιτετράωρα η ΕΕΤΑΑ ΑΕ θα προσκαλέσει τους Δημόσιους και Ιδιωτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς, να καταγράψουν και να ενημερώσουν για τις διαθέσιμες θέσεις βάση της δυναμικότητάς τους, προκειμένου να απορροφηθεί το υπόλοιπο των εθνικών πόρων που ανέρχεται στο ποσό των 23 εκ. ευρώ.

 

By