Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: «Νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν αντέχει η κοινωνία και δεν θα ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή»

«Αυτή η ιστορική στιγμή δεν προσφέρεται για εκπλήξεις» διαμηνύει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ με φόντο τους πλειστηριασμούς

odysseas«Εμείς, επισήμως, είχαμε εκφράσει εξαρχής την πλήρη αντίθεσή μας σε πιθανή άρση της απαγόρευσης των πλειστηριασμών. Δεν αλλάξαμε τη στάση μας. Αυτές οι απρόσμενες διαρροές κατάφεραν μόνον να προκαλέσουν περαιτέρω ανασφάλεια στους πολίτες, οι οποίοι δοκιμάζονται συνεχώς τα τελευταία χρόνια. Όσοι «καθ’ ύλην αρμόδιοι παράγοντες» θέλουν να ασκούν πολιτική μέσω διαρροών, φημών και πειραμάτων αντοχής πάνω στην ελληνική κοινωνία, καλά θα κάνουν πρωτίστως να ενημερώνουν τουλάχιστον τις Κοινοβουλευτικές Ομάδες που στηρίζουν την κυβέρνηση. Αυτή η ιστορική στιγμή δεν προσφέρεται για εκπλήξεις» απαντά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωσταντινόπουλος σε συνέντευξή του στον «Τύπο της Κυριακής».

«Είναι η ώρα για την ανακούφιση των πολιτών. Η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, η διαπραγμάτευση για τη μείωση της τιμής του φυσικού αερίου που θα περάσει στον καταναλωτή είναι μερικές από τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, παραλλήλως με πολιτικές απασχόλησης όπως το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας – το οποίο είναι μία πρόταση του ΠΑ.ΣΟ.Κ. που θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο για 5 έως 7 μήνες και θα αφορά σε πρώτη φάση 50.000 ανέργους» τονίζει ο κ. Κωνσταντινόπουλος, προσθέτοντας ότι «η κοινωνική συνοχή είναι το ζητούμενο για την πορεία της χώρας και την έξοδο από την κρίση».

Απαντώντας σχετικά με το ενδεχόμενο νέων αξιώσεων της Τρόικα, «νέα δημοσιονομικά μέτρα δεν αντέχει η κοινωνία και δεν θα ψηφιστούν από την παρούσα Βουλή. Οι εταίροι πρέπει να καταλάβουν ότι εάν πιέσουν σε αυτήν την κατεύθυνση θα προκληθεί πολιτική αστάθεια στη χώρα» επαναλαμβάνει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

Στο οικονομικό πεδίο, «όταν το ΠΑ.ΣΟ.Κ. ζητούσε να τεθεί το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ όλοι αντιδρούσαν διαρρηγνύοντας τα ιμάτιά τους. Οφείλω να υπενθυμίσω και τις αρχικές αντιδράσεις αλλά και το τελικό θετικό αποτέλεσμα» υπενθυμίζει και εξηγεί ότι «ζητήσαμε από τον υπουργό Οικονομικών να προτείνει και να πείσει την τρόικα και τους εταίρους να πάμε σε ένα πιλοτικό πρόγραμμα ανάλογο του ΦΠΑ και για το φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου. Σε μία ρύθμιση που παραλλήλως θα δίνει λύση και στο πρόβλημα της λαθρεμπορίας του πετρελαίου».

Σταθμό για την πορεία του Κινήματος το επόμενο διάστημα αποτελεί η εκδήλωση που διοργανώνει το ΙΣΤΑΜΕ στις 3ης του Σεπτέμβρη, καθώς «η 3η του Σεπτέμβρη υπήρξε ένα αφετηριακό ιστορικό γεγονός, όχι μόνον για το ΠΑ.ΣΟ.Κ., αλλά για τη χώρα και την περίοδο της Μεταπολίτευσης. Το επιστημονικό πολιτικό συνέδριο της 3ης Σεπτέμβρη είναι για μένα μια πλατφόρμα διαλόγου για έναν κύκλο που κλείνει και για έναν κύκλο που ανοίγει για τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα.
Σ’ αυτόν τον κύκλο πρέπει να συμμετέχουν:
Όσοι δεν θέλουμε να παρατηρούμε αμέτοχοι την κρίση και την παρατεινόμενη ύφεση.
Όσοι πιστεύουμε σε μία ανταγωνιστική Ελλάδα ανοικτών οριζόντων.
Όσοι προσβλέπουμε σε μία ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, η οποία θα διασφαλίζει την κοινωνική συνοχή και την ανάπτυξη της Ε.Ε.
Όσοι πιστεύουμε πως τα κεκτημένα δεν είναι πάντα δίκαια.
Όσοι αποδεχόμαστε τις υποχρεώσεις μας προς το δημόσιο συμφέρον και τη Δημοκρατία.
Όσοι πιστεύουμε ότι το Δημόσιο δεν λύνει το πρόβλημα της ανεργίας και πως χρειαζόμαστε μία νέα γενιά δημόσιων λειτουργών, που θα αλλάξουν το κράτος.
Όσοι πιστεύουμε στη δημιουργικότητα του Έλληνα.
Όσοι δεν πιστεύουμε στην προσωποπαγή λειτουργία των κομμάτων.
Όσοι αντιλαμβανόμαστε ότι το πέρασμα σε μία νέα ιστορική περίοδο για τη χώρα συντελείται και ελάχιστα θα μείνουν όπως χθες» απαντά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ κορυφώνονται οι προετοιμασίες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By