Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Ούτε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αλλάζει, ούτε τα όρια ηλικίας

«Προχωράμε στην αυτοοργάνωση της νέας Δημοκρατικής Παράταξης»

konstantinopoulosC

Στην κατηγορηματική διαβεβαίωση πως δεν τίθεται θέμα αλλαγών στο ασφαλιστικό σύστημα, προχώρησε ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον real fm, ο κ. Κωνσταντινόπουλος ξεκαθάρισε πως «ούτε ο τρόπος υπολογισμού των συντάξεων αλλάζει, ούτε τα όρια ηλικίας. Αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο, το έχουμε πει, πρέπει να το γνωρίζουν οι εταίροι μας για να μπορούν να ξέρουν σε τι μπορούν να βοηθήσουν και πως μπορούν να υποστηρίξουν την προσπάθεια» ενώ σχετικά με το λοκ άουτ ανέφερε «το λοκ άουτ, το είπε και ο κ. Κεγκέρογλου, το έχουμε πει όλοι, δεν υπάρχει τέτοιο θέμα.

Παράλληλα ο υφυπουργός Ανάπτυξης επισήμανε την ανάγκη «να καταλάβουν οι εταίροι μας την μεγάλη προσπάθεια που έχουν κάνει πρώτα οι πολίτες και μετά το πολιτικό σύστημα και πως θέλουν να πάει η χώρα» και σημείωσε ότι η χώρα χρειάζεται τη στήριξη του λέγοντας «πρέπει να κατανοήσουν τα λάθη και τις παραλείψεις που είχε το πρόγραμμα και να μας υποστηρίξουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε. Οχι εμάς, να υποστηρίξουν τους πολίτες και νομίζω το αξίζουν αυτοί που έδωσαν και πέρασαν πάρα πολύ δύσκολα τα τελευταία 4 χρόνια».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατέστησε σαφές ότι «δύσκολα» μέτρα  δεν μπορούν να περάσουν και τόνισε: «Είναι πολύ καθαρό. Δεν λέμε μισόλογα. Λέμε καθαρά τι θα γίνει. Και σας είπα και την άποψη της παράταξής μου η οποία είναι πολύ ξεκάθαρη για το επόμενο χρονικό διάστημα».

Στη επισήμανση ότι σύμφωνα με την τρόικα όλα αυτά είναι υπεσχημένα ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας είπε: «Δεν υπάρχουν υπεσχημένα τέτοια. Δεν υπάρχει κάτι. Εν πάση περιπτώσει πρέπει όλοι να κατανοήσουμε και πρέπει να προχωρήσουμε. Ναι, λέμε στις μεταρρυθμίσεις, αλλά αυτές δεν είναι μεταρρυθμίσεις. Να δούμε τι μεταρρυθμίσεις μπορούμε να κάνουμε, γιατί εμείς τις θέλουμε, για να προχωρήσει η χώρα να αλλάξει προς όφελος της νέας γενιάς, αλλά αυτές δεν είναι μεταρρυθμίσεις».

Ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας αναφέρθηκε και στην απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ για συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης. «Ηταν πάρα πολύ καθαρή η απόφαση και της Κεντρικής Επιτροπής και του πολιτικού συμβουλίου και χαίρομαι πάρα πολύ που προχώρησε σε αυτή τη διαδικασία. Προχωράμε στην αυτοοργάνωση της νέας δημοκρατικής παράταξης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το αν το όνομα με το οποίο θα κατέβει το ΠΑΣΟΚ την επόμενη φορά θα είναι Νέα Δημοκρατική Παράταξη ο κ. Κωνσταντινόπουλος είπε: «Αυτό δεν είναι το θέμα. Το ΠΑΣΟΚ όπως ειπώθηκε και στο Πολιτικό Συμβούλιο και στην Κεντρική Επιτροπή θα έχει την αυτονομία του. Ομως, πρέπει να ξεκαθαρίσουμε, ότι η απόφαση είναι ότι θα υπάρξει αυτοοργάνωση από τη βάση στο πλαίσιο του νέου συνεδρίου. Ωστε να πάμε στο συνέδριο».

By