Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος: «Η συνεργασία κρίνεται καθημερινά»

«Αυτή τη φορά δεν πρέπει να είναι τα «θέλω» μας, πρέπει να είναι μια ρεαλιστική και εξειδικευμένη προγραμματική συμφωνία» υποστήριξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ.

odysseas moraitis pasok«Εμείς, όπως ξέρετε, πάντα βλέπουμε την τρόικα, λέμε τις απόψεις μας και μετέχουμε στη διαπραγμάτευση προς όφελος της χώρας. Ελπίζω και πιστεύω ότι το επόμενο χρονικό διάστημα θα λύσουμε όλα τα θέματα προκειμένου να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος., σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ενώ σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με την τρόικα.
Αναφορικά με το ζήτημα της κινητικότητας, «θα πρέπει να γίνει τόσο η κινητικότητα όσο και η αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα. Νομίζω ότι έχουμε καθυστερήσει ως προς αυτό. Το επόμενο διάστημα θα πρέπει να είμαστε αποφασιστικοί ώστε να προχωρήσει η μεγάλη αυτή μεταρρύθμιση στο δημόσιο τομέα» δήλωσε ο κ. Κωνσταντινόπουλος , ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να πάρουμε νέα δημοσιονομικά μέτρα».
Απαντώντας σχετικά με την προγραμματική συμφωνία, η οποία «δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί», η «προγραμματική συμφωνία δεν μπορεί να είναι ένα κείμενο όπως την προηγούμενη φορά που -χωρίς τη δική μας ευθύνη, αλλά με ευθύνη κάποιων που πίστευαν ότι όλα τα πράγματα μπορούν να γραφτούν και να υλοποιηθούν- φτάσαμε κάποια στιγμή να μην μπορούμε να υλοποιήσουμε όσα γράψαμε ως προγραμματική συμφωνία. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να είναι τα «θέλω» μας, πρέπει να είναι μια ρεαλιστική και εξειδικευμένη προγραμματική συμφωνία.» υποστήριξε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ενώ επισήμανε «ότι αυτή τη φορά δεν θα υπάρχουν αιφνιδιασμοί» ως προς την παραγωγή νομοθετικού έργου.
Σε ερώτηση για την κυβερνητική συνύπαρξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, Η «συνεργασία κρίνεται καθημερινά και κρίνεται από όλους μας. Εμείς ούτε θέλουμε να αιφνιδιάζουμε κανέναν ούτε να αιφνιδιαζόμαστε. Άρα αν υπάρξει σεβασμός, αν δεν υπάρξουν αιφνιδιασμοί, αν υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία, αν όλοι – πάνω από τις προσωπικές και κομματικές επιδιώξεις – βάλουμε το συμφέρον της χώρας και δεν υπονομεύσουμε την προσπάθεια, τότε όλα θα πάνε καλά» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By