Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: αυτόν τον Σεπτέμβρη ανοίγουν καυτά μέτωπα

«Διαχειρίστηκαν την εξουσία, ψήφισαν το μνημόνιο, και μετά την άφεση αμαρτιών που πήραν από τον κ. Τσίπρα, έρχονται ως «παρθένες» της πολιτικής» απαντά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ για τη «σοσιαλιστική τάση» του ΣΥΡΙΖΑ

odysseas«Όταν η χώρα βρέθηκε στην πιο κρίσιμη εθνικά στιγμή της ιστορίας της, στην απειλή του χάους και της ακυβερνησίας, το ΠΑΣΟΚ τήρησε μία δύσκολη και ιδιαιτέρως υπεύθυνη στάση» τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Παραπολιτικά» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Πράγματι αυτόν τον Σεπτέμβρη ανοίγουν καυτά μέτωπα. Εμείς έχουμε πάντοτε ως γνώμονα την προσήλωση στην κοινή εθνική προσπάθεια χωρίς προσωπικές επιδιώξεις και χωρίς να φοβόμαστε το πολιτικό κόστος. Για αυτό και απαιτούμε σεβασμό, δίχως πειράματα και αιφνιδιασμούς» διαμηνύει και επισημαίνει ότι «το ζήτημα των πλειστηριασμών ετέθη τη λάθος στιγμή και μάλιστα με τρόπο εσφαλμένο και επιθετικό, ο οποίος και δημιούργησε μεγάλη αναστάτωση στο κοινωνικό σύνολο», καθώς «η «δοκιμή» της αντίδρασης της κοινής γνώμης για μία πολιτική μέσω αιφνιδιασμών, πειραματισμών και διαρροών αποτελεί κάκιστη πολιτική επιλογή».

Με φόντο τις κινητοποιήσεις στους ΟΤΑ, την εκπαίδευση και την υγεία, «οι μεταρρυθμίσεις πρέπει να πραγματοποιηθούν τάχιστα ασχέτως των προσκομμάτων που θέτει η οπισθοδρομική και πλήρως ανεδαφική πολιτική προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η Κυβέρνηση πρέπει να εγγυηθεί ότι τα σχολεία θα είναι ανοιχτά τον Σεπτέμβριο», απαντώντας στη στήριξη των κινητοποιήσεων παό πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτώμενος σχετικά με το ενδεχόμενο εκλογικού ατυχήματος «η παρούσα Βουλή δεν πρόκειται να ψηφίσει πρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα. Οφείλουν πλέον οι ευρωπαίοι εταίροι μας να αντιληφθούν – πέρα από τις εγχώριες σκοπιμότητές τους – πως η πρόκληση πολιτικής αστάθειας σε μία χώρα της ευρωζώνης θα κλυδωνίσει ολόκληρη την Ευρώπη με απρόβλεπτα και επικίνδυνα αποτελέσματα».

«Δεν πρόκειται για θέμα μετάθεσης ευθυνών» απαντά ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με την ανανέωση των στελεχών του, υπογραμμίζοντας ότι «έχει πολλαπλασιαστικό όφελος διότι οι νέοι άνθρωποι είναι πάντοτε, ιστορικά, φορείς ουσιαστικών αλλαγών. Δεν μιλάμε βέβαια για ηλικιακή ανανέωση αλλά για μία νέα πολιτική γενιά».

Με απόσταση 4 ετών από την κυβέρνηση Παπανδρέου, «Εύκολοι δρόμοι και εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν. Όσοι τις επικαλέστηκαν, διαψεύστηκαν. Οι βουλευτές που εκλεγήκαμε για πρώτη φορά το 2009, αναγκαστήκαμε να αναλάβουμε ευθύνες για λάθος χειρισμούς, πράξεις και παραλείψεις δεκαετιών, με τεράστιο πολιτικό και προσωπικό κόστος» υπογράμμισε αναφορικά με τη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας ότι «οι ευθύνες αυτές δεν μας αναλογούσαν».

Αιχμηρός εμφανίζεται ο κ. Κωνσταντινόπουλος απέναντι στους «πασοκογενείς» του ΣΥΡΙΖΑ, που συγκρότησαν εσχάτως τη «σοσιαλιστική τάση». «Οι πρώην Βουλευτές, Υπουργοί και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ που συμμετέχουν, έχουν κυβερνήσει τη χώρα στα εύκολα. Μάλιστα αρκετοί από αυτούς ψήφισαν το πρώτο μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα και φοβήθηκαν το πολιτικό κόστος εφόσον είχαν μάθει στα εύκολα. Διαχειρίστηκαν την εξουσία, ψήφισαν το μνημόνιο, και μετά την άφεση αμαρτιών που πήραν από τον κ. Τσίπρα, έρχονται ως «παρθένες» της πολιτικής! Οι πολίτες θα κρίνουν την υπεύθυνη, ή μη, στάση του καθενός ξεχωριστά. Ας σκεφθούμε όλοι, πώς θα ήταν η κατάσταση σήμερα εάν είχε προχωρήσει η μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού που είχε προτείνει ο κ. Γιαννίτσης».

«Αν ένα κόμμα διέγραφε την ιστορία του, θα επαναλάμβανε μοιραία τα ίδια λάθη» υποστήριξε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, με φόντο την επέτειο για τα 39 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας: «η φετινή 3η του Σεπτέμβρη θα αποτελέσει την πλατφόρμα για την πολιτική και αντικειμενική αποτίμηση του κύκλου που κλείνει για τη δημοκρατική παράταξη και τη χώρα και το εφαλτήριο για να οραματιστούμε την επόμενη μέρα, στο πλαίσιο μίας ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας που θα διασφαλίζει τις ίσες ευκαιρίες, τη συνοχή και την αλληλεγγύη».

Απαντώντας σχετικά με τις προσωπικές του φιλοδοξίες, «πιστεύω στη δύσκολη, επώδυνη αλλά αναγκαία προσπάθεια για τη χώρα. Τώρα που σιγά σιγά οι εύκολοι δρόμοι και οι εύκολες λύσεις αποδεικνύονται φρούδες ελπίδες και καταρρέουν, καταρρέει μαζί τους και η πολιτική αντίληψη «αλλάζουμε τα πάντα με ένα άρθρο». Για μένα η Αρκαδία και το χωριό μου η Μυγδαλιά, είναι η ζωή μου, μην το δείτε ως υπερβολή. Εκεί έμαθα ότι πρέπει να αγωνιστείς για να κερδίσεις πράγματα, εκεί κατάλαβα πως όταν πιστεύεις σε κάτι, μπορείς και να το υλοποιήσεις» κατέληξε.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By