Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Υιοθέτησαμε εθνική πολιτική για τη χώρα

Στη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα μίλησε χθες ο υφυπουργός Ανάπτυξης 

konstantinopoulos-larisaA

«Ξεκινώντας από το 2009 η παράταξή μας υιοθέτησε την εθνική πολιτική για τη χώρα την οποία στη συνέχεια υιοθέτησε και η Νέα Δημοκρατία ξεχνώντας τα… Ζάππεια και που θα υιοθετήσουν και όλοι οι υπόλοιποι. Αυτή η πολιτική πραγματικά κόστισε στην παράταξη, αλλά κράτησε τη χώρα όρθια. Σήμερα, αυτή η πολιτική μπορεί να μας βγάλει στην άκρη του τούνελ.

Πιστεύω ότι για όλους εμάς που αγωνιστήκαμε από το 2009 για να μείνει η χώρα όρθια, είναι το επόμενο βήμα για να δώσουμε να πιστέψει ο κόσμος ότι πραγματικά μπορούμε και να τα καταφέρουμε και ότι θα ζήσουμε σε μια πραγματική ευρωπαϊκή χώρα με αξιοκρατία, με απασχόληση, με παραγωγή και με νέες ποιοτικές θέσεις εργασίας…».

Τα παραπάνω δήλωσε χθες μιλώντας στην «Ε» ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος που βρέθηκε στη Λάρισα όπου μάλιστα ήταν και ο κεντρικός ομιλητής στη Νομαρχιακή Συνέλευση του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποιήθηκε το βράδυ παρουσία μελών και στελεχών του κόμματος στο ξενοδοχείο «Διόνυσος».

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος μας μίλησε και για την επόμενη ημέρα στο ΠΑΣΟΚ τονίζοντας ότι:“ Εμείς, είπε, έχουμε αποφασίσει να προχωρήσουμε στη δημιουργία της προοδευτικής παράταξης και κάποιους εξέπληξε, είτε θετικά, είτε αρνητικά το αποτέλεσμα των εκλογών… Είμαστε εδώ, για να ολοκληρώσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αυτόν τον κύκλο ώστε να δημιουργηθεί η προοδευτική παράταξη που είναι απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ».

Ερωτώμενος για την πρόσφατη παραίτηση του Λαρισαίου βουλευτή, Φίλιππου Σαχινίδη από τα καθήκοντά του στον τομέα Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ θα προσπαθήσει να υποβαθμίσει το όλο γεγονός αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Δεν έγινε κάποια παραίτηση, απλά υπήρξε μια συζήτηση και συνεννόηση με τον πρόεδρο και δεν θα ασκεί πλέον τα καθήκοντα του τομεάρχη του οικονομικού τομέα.Απ’ ότι είμαι σε θέση να γνωρίζω, δεν υπάρχει κάποια πολιτική διαφωνία, υπάρχουν κάποια άλλα θέματα που νομίζω ότι αυτά θα πρέπει να λυθούν μέσα στο πλαίσιο της συλλογικότητας και όλοι μαζί να συνεχίσουμε την προσπάθεια».

Για το Pony…

Κάνοντας λόγο για την ελληνική αυτοκινητοβιομηχανία μίλησε και για το… «Πόνυ»…«Εδώ και αρκετούς μήνες δεν μπορούσε αυτή η επιχείρηση να πάρει πιστοποίηση για να προχωρήσει στην παραγωγή των αυτοκινήτων. Κάναμε όλες αυτές τις κινήσεις, ώστε άμεσα να παρθεί η διαπίστευση της ΕΒΕΤΑΜ και να προχωρήσει στην πιστοποίηση του αυτοκινήτου. Αντί να πιστοποιούμε τα αυτοκίνητα στο εξωτερικό, η λύση είναι να τα πιστοποιούμε στους Οργανισμούς που έχουμε εμείς εδώ που είναι αξιόπιστοι και μπορούν να πιστοποιούν και διεθνή προϊόντα».

«Εξοικονομώ κατ” οίκον»

Εξασφαλίσαμε, θα μας πει, τα 100 εκατομμύρια τα οποία στις επόμενες 15 ημέρες θα αρχίσουν να μπαίνουν στους λογαριασμούς για τους παλιούς δικαιούχους .Τώρα για τις νέες αιτήσεις που έχουν γίνει (σ.σ. υπολογίζονται πάνω από 15.000), έχουμε δώσει αίτημα στην επιτροπή ώστε να έλθει ως εμπροσθοβαρής δράση. Δηλαδή τα λεφτά του «Εξοικονομώ κατ’ οίκον» στη νέα προγραμματική περίοδο 2014-2020, να φθάσουν νωρίς).Ελπίζω, κατέληξε να ανταποκριθεί θετικά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο αίτημά μας».

πηγή: eleftheria.gr

By