Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Εκτός τόπου και χρόνου οι παραλληλισμοί ΧΑ με ΣΥΡΙΖΑ

«Το φίδι της ΧΑ εκκολάφθηκε μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αλλά δεν τράφηκε από την οικονομική κρίση» τονίζει ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ

kostantinopoulos 01

«Όσοι τροφοδότησαν στο παρελθόν την κοινωνική ένταση, μιλώντας για «χούντα», «κρεμάλες», «κατοχική κυβέρνηση», ζητούν τώρα γαλήνη, ομαλότητα και σταθερότητα» τόνισε σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Βουλή & Ευρωβουλή» ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

«Ένταση υπήρχε και υπάρχει στην κοινωνία, ένταση που τροφοδοτεί η οικονομική κρίση, τα προσωπικά αδιέξοδα, αλλά ένταση που τροφοδοτεί και ο ακραίος πολιτικός λόγος. Ας μην παριστάνουμε τους έκπληκτους λοιπόν. Γιατί το φίδι της ΧΑ εκκολάφθηκε μεσούσης της οικονομικής κρίσης, αλλά δεν τράφηκε από την οικονομική κρίση» εξήγησε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υπενθυμίζοντας ότι «ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήδη από τις εκλογές του 2012 είχε επισημάνει εμφατικά τον κίνδυνο εκφασισμού της κοινωνίας, το ΠΑΣΟΚ έχει καταθέσει σχετική πρόταση νόμου μέσα στο 2013 και επανειλημμένως έχει επικεντρώσει τη δράση του σε πρωτοβουλίες κατά του Νεοναζισμού και τις ρατσιστικής και κοινωνικής βίας».

Απαντώντας αναφορικά με τη «σύνδεση ΣΥΡΙΖΑ-Χρυσής Αυγής», «το αντιμνημονιακό μέτωπο» περιλαμβάνει δυνάμεις που αλιεύουν στην ίδια δεξαμενή ψηφοφόρων, καλλιεργούν την ένταση, εχθρεύονται την μεταπολίτευση, αποδομούν με ακραία φρασεολογία τους πολιτικούς του αντιπάλους. Παραλληλισμοί όμως Χρυσής Αυγής με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι εκτός τόπου και χρόνου» υπογράμμισε σε όλους τους τόνους ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, προσθέτοντας: «η Χρυσή Αυγή θέλει να είναι ο ποδηγέτης των νεοναζιστών και των νοσταλγών της Δικτατορίας. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να είναι ο εκφραστής πάσης φύσεως απογοητευμένων, και παράλληλα κράχτης της καταστροφής της χώρας και εκφραστής της σωτηρίας της. Η διάψευση των προσδοκιών είναι αυτή που διογκώνει τη δυσαρέσκεια, που παρασύρει τους πολίτες στην απαξίωση και τον μηδενισμό και την πρόσδεσή τους στα άκρα».

Ερωτώμενος σχετικά με την τοποθέτηση του Δημήτρη Ρέππα περί σύμπραξης με το ΣΥΡΙΖΑ κατά το πρόσφατο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ, «Κάθε στέλεχος έχεις τις απόψεις του. Οι αποφάσεις όμως πάρθηκαν στο πρόσφατο συνέδριο πλειοψηφικά και ο κ. Ρέππας ήταν παρών» σχολιασε ο κ. Κωνσταντινόπουλος, που απάντησε και αναφορικά με τα πρόσφατα σχόλια του Θόδωρου Πάγκαλου: «Η κοινωνία πολλές φορές μας προσπερνά, δεν μας ακούει καν. Αν για να ακουστούμε πρέπει να μπούμε στη «φιλοσοφία της ατάκας» για να κερδίσουμε μισάλεπτα δημοσιότητας και κάποιες αναρτήσεις στο διαδίκτυο, τότε υπάρχει πρόβλημα».[testimonials category=»17905″ align=»right»]

Σχετικά με το ενδεχόμενο πρόωρης προσφυγής στις κάλπες, «οι πολίτες επιθυμούν πολιτική σταθερότητα, θέλουν να δουν τις θυσίες τους να πιάνουν τόπο γιατί γνωρίζουν ότι άλλος τρόπος δεν υπάρχει για να βγει η χώρα από τη μνημονιακή μέγγενη. Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές, το παραδέχτηκε άλλωστε και ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Η χώρα χρειάζεται κοινή αίσθηση λογικής, συνεργασίας και υπευθυνότητας» τόνισε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, καταλήγοντας: « η στάση στο θέμα της αντιμετώπισης του ναζιστικού μορφώματος της Χ.Α. αποτελεί την ευκαιρία των κομμάτων του συνταγματικού τόξου, να αποδείξουν ότι πέρα από διαφορές υπάρχουν και συγκλίσεις. Η εκλογολογία, όπως έχω ξαναπεί, είναι ένα θέμα που θέλγει δημοσιογράφους και σχολιαστές αλλά αφήνει ασυγκίνητους τους πολίτες».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By