Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Kανείς δεν δικαιούται να παίζει με το μέλλον και την ύπαρξη της παράταξης

«Η δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, η συνένωση των δυνάμεων του κέντρου και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελούν αποφάσεις συγκυρίας αλλά γραμμή πλεύσης που αποφασίσαμε στο συνέδριο του 2013 και επαναβεβαιώσαμε στις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής».

konstantinopoulos

Στο επόμενο βήμα της δημιουργίας της μεγάλης Κεντροαριστεράς με φόντο την οριστική έξοδο της χώρας από το μνημόνιο αναφέρεται με δήλωση του στο «Έθνος» ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ και υφυπουργός Ανάπτυξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. 

«Η ενότητα της παράταξης δεν αφορά μόνο τις ηγετικές προσωπικότητες, αλλά κυρίως τη Χώρα, τους χιλιάδες ψηφοφόρους και τη νέα γενιά» τονίζει, μεταξύ άλλων, ο κ. Κωνσταντινόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι «για να δικαιωθεί η παράταξη θα πρέπει να υπάρχει».

 

Ολόκληρη η δήλωση του Οδ. Κωνσταντινόπουλου έχει ως εξής:

«Στην πιο κρίσιμη και δύσκολη φάση της διαπραγμάτευσης για την οριστική έξοδο της χώρας από το Μνημόνιο και τη στιγμή του προσκλητηρίου για την συνένωση των δυνάμεων της δημοκρατικής παράταξης, επανέρχεται μια αντιπαράθεση από το παρελθόν επί ενός θέματος για το οποίο υπάρχουν ειλημμένες συλλογικές αποφάσεις.

Η δημιουργία της μεγάλης κεντροαριστεράς, η συνένωση των δυνάμεων του κέντρου και του δημοκρατικού σοσιαλισμού, με πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ, δεν αποτελούν αποφάσεις συγκυρίας αλλά γραμμή πλεύσης που αποφασίσαμε στο συνέδριο του 2013 και επαναβεβαιώσαμε στις συνεδριάσεις του Πολιτικού Συμβουλίου και της Κεντρικής Επιτροπής. Στο πλαίσιο αυτό πρωτοστατήσαμε στην δημιουργία της «Ελιάς». Τώρα, είναι η ώρα για το επόμενο βήμα.

Το βήμα αυτό, θα γίνει γιατί το επιζητούν οι πολίτες που τοποθετούνται στον δημοκρατικό χώρο και γιατί το έχει ανάγκη η χώρα. Δεν μπορεί να αποτελέσει ανάχωμα η επίκληση των συλλογικών αποφάσεων, που υπάρχουν και ιδιαίτερα από όσους δεν έδειξαν την ίδια προσήλωση στην συλλογικότητα όταν λαμβάνονταν αποφάσεις όπως η είσοδος της χώρας στο Μνημόνιο και η συγκυβέρνηση με το ΛΑΟΣ του κ. Καρατζαφέρη.

Στο ΠΑΣΟΚ, στην δημοκρατική παράταξη, υπάρχει και το στρατόπεδο όσων, ενώ δεν είχαν ούτε μια μέρα κυβερνητικής θητείας στο βιογραφικό τους, πάλεψαν αδιαφορώντας για το πολιτικό και προσωπικό κόστος, για να αποφύγει η χώρα την ασύντακτη χρεοκοπία και να σταθεί, ξανά στα πόδια της. Υπάρχει το στρατόπεδο όσων δεν έφυγαν με την πρώτη δυσκολία, που δεν μεταπήδησαν σε άλλα κόμματα για να εξασφαλίσουν την πολιτική τους επιβίωση, που έδωσαν το παρών σε όλες τις μάχες. Υπάρχουν και όσοι στρατεύθηκαν στο ψηφοδέλτιο της «Ελιάς», που δεν είχαν σχέση με το ΠΑΣΟΚ αλλά πάλεψαν για την παράταξη.

Η ενότητα της παράταξης δεν αφορά μόνο τις ηγετικές προσωπικότητες, αλλά κυρίως τη Χώρα, τους χιλιάδες ψηφοφόρους και τη νέα γενιά.

Τώρα, που έρχεται η ώρα της δικαίωσης του αγώνα μας ουδείς δικαιούται να παίζει με το μέλλον και την ύπαρξη της παράταξης. Γιατί, για να δικαιωθεί η παράταξη θα πρέπει να υπάρχει. Και θα υπάρχει».

By