Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κωνσταντινόπουλος: Mε ένα κόμμα- σούπερ μάρκετ δεν μπορούμε να συνεργαστούμε

«Όποιος θεωρεί ότι ο χώρος μας μπορεί να υπάρξει μόνο ως χώρος τεχνικής βοήθειας προς άλλους χώρους πλανάται και βλάπτει»

odysseaskonstantinop

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ αποκλείει ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος με άρθρο του στη Real News. 

Ο  εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ αποκαλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ως κόμμα σούπερ μάρκετ, όπου ο καθένας αγοράζει όποια πολιτική θέλει η βρίσκει.

Επιπλέον, ο κ. Κωνσταντινόπουλος αναδεικνύει τον σημαίνοντα ρόλο της Δημοκρατικής Παράταξης στην ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς,   ξεκαθαρίζοντας με νόημα ότι «όποιος θεωρεί ότι ο χώρος μας μπορεί να υπάρξει μόνο ως χώρος τεχνικής βοήθειας προς άλλους χώρους πλανάται και βλάπτει»

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο του Οδ. Κωνσταντινόπουλου

«Η απλουστευμένη άποψη «μα εδώ το ΠΑΣΟΚ σχημάτισε κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ., γιατί να μην μπορεί να πει a priori «ναι» σε μια νέα συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ;» δεν δίνει απάντηση. Η κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ. δεν σχηματίστηκε ακριβώς έτσι. Και δεν έχει περάσει πολύς καιρός για να μην το θυμούνται οι περισσότεροι.

Το ΠΑΣΟΚ το 2012 σεβάστηκε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και συμμετείχε σε μια κυβέρνηση συνεργασίας με τη Ν.Δ., αφού είχε αναδειχθεί η πρώτη πολιτική δύναμη και άφησε πίσω της τα Ζάππεια. Στην κυβέρνηση συμμετείχε επίσης και η ΔΗΜΑΡ. Το 2012 ο ΣΥΡΙΖΑ αρνήθηκε σε όλους τους τόνους να συμβάλει στην προσπάθεια και ανέκοψε με κάθε δυνατό τρόπο τη δυναμική που θα μπορούσε να έχει δημιουργηθεί για τη χώρα από μια ευρύτατη συνεργασία με τη συμμετοχή του κ.Τσίπρα από την πρώτη εκλογική αναμέτρηση.

Παρά ταύτα και παρά τη βαθύτατα προσβλητική και διχαστική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο λόγος που δεν υπάρχει ούτε μπορεί να υπάρξει σήμερα απάντηση στο ερώτημα αν υπάρχει πεδίο συνεννόησης δεν είναι ρεβανσιστικός. Απλά με τον ΣΥΡΙΖΑ, μια παράταξη-«σούπερ μάρκετ», όπου ο καθένας αγοράζει όποια πολιτική θέλει ή βρίσκει, δεν μπορούμε να συνεργαστούμε.

Ωστόσο, η ανάγκη συνθέσεων για τη χώρα είναι υπαρκτή. Αλλά από θέσεως του καθενός. Σε αυτό θα πρέπει να συμμετέχει η μεγάλη Δημοκρατική Παράταξη μέσα από την ανασυγκρότηση της Κεντροαριστεράς-και πάνω από όλα μέσα από το πλαίσιο των δικών της προτάσεων. Όποιος θεωρεί ότι ο χώρος μας μπορεί να υπάρξει μόνο ως χώρος τεχνικής βοήθειας προς άλλους χώρους πλανάται και βλάπτει

By