Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κωνσταντοπούλου: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα φέρει 4 εξεταστικές επιτροπές

«Πάμπολλα τα δημόσια σκάνδαλα, προκλητική η ατιμωρησία αυτών» αναφέρει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας
fosphotos.com | Μενέλαος Μυρίλλας

«Θα διερευνήσουμε όλα εκείνα τα ζητήματα για τα οποία ο κόσμος αναζητά και δικαιούται απαντήσεις» τονίζει η Ζωή Κωνσταντοπούλου, με συνέντευξη της στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων. Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι ως κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ θα προωθήσει τουλάχιστον τέσσερις εξεταστικές επιτροπές για το μνημόνιο, τη λίστα Λαγκάρντ, την υπόθεση της ΕΡΤ και των υποβρυχίων.

Η κ. Κωνσταντοπούλου εκτιμά: «Υπάρχει στη χώρα μας ζήτημα εξυγίανσης του δημοσίου βίου. Είναι πάμπολλα τα σκάνδαλα, είναι εξοργιστική και προκλητική η ατιμωρησία, η οποία διασφαλίζεται, δυστυχώς, από τις κυβερνητικές πλειοψηφίες τις τελευταίες δεκαετίες.

Από την άλλη πλευρά, είναι ένα παρήγορο φαινόμενο το γεγονός ότι η Δικαιοσύνη ερευνά και εξιχνιάζει, αναζητεί, αποκαλύπτει και λειτουργεί σύμφωνα με τις αρχές ενός κράτους δικαίου. Είναι ανάγκη να αποκατασταθεί η ισονομία, διότι κάποιοι βρίσκονται ελεγχόμενοι και παραπέμπονται ενώπιον του νόμου, ενώ κάποιοι άλλοι απολαμβάνουν την ασυλία, την αμνηστεία, την ατιμωρησία.Αυτό πρέπει να τελειώσει και σε αυτό το πλαίσιο η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη πρέπει να θωρακιστεί, ούτως ώστε οι λειτουργοί της με θεσμική και λειτουργική ανεξαρτησία να επιτελέσουν το καθήκον τους».

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση του ΠΑΣΟΚ περί «περίεργων θεσμικά» επαφών του κ. Τσίπρα με την ηγεσία της Δικαιοσύνης, η κ. Κωνσταντοπούλου κάνει λόγο για «πανικό» του Κινήματος «κάθε φορά που έστω ακούγεται η λέξη Δικαιοσύνη αλλά και για τη λαϊκή ρήση «όποιος έχει τη μύγα μυγιάζεται».
(Visited 1 times, 1 visits today)
By