Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόβει την κουβέντα για νέο «κούρεμα» και η Μέρκελ

Προειδοποιεί για «ανυπολόγιστες συνέπειες»

German Parliament - Chancellor Angela Merkel

Φρένο στη συζήτηση για νέα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους έβαλε σήμερα και η Γερμανίδα καγκελάριος, και πλήρως ευθυγραμμισμένη με τις χθεσινές σχετικές δηλώσεις του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προειδοποίησε ότι θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες.

«Έχω πει επανειλημμένα ότι δεν βλέπω κούρεμα χρέους για την Ελλάδα», τόνισε η Άνγκελα Μέρκελ, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Βερολίνο.

Η συζήτηση αυτή, όπως είπε, θα μπορούσε να έχει ανυπολόγιστες συνέπειες, καθώς θα μπορούσε να προκαλέσει «μαζική ανασφάλεια» στους επενδυτές της Ευρωζώνης και «θα μπορούσαν να τεθούν υπό αμφισβήτηση όσα έχουμε κάνει τα τελευταία χρόνια».

Τα ίδια επεσήμανε χθες και ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κατά την επίσκεψή του στην Αθήνα ζητώντας να σταματήσει η συζήτηση για νέο κούρεμα. «Δεν είναι προς όφελός σας» είπε σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου.

«Πρέπει να παραμείνετε προσηλωμένοι σε αυτά που έχουμε συμφωνήσει. Οτιδήποτε άλλο είναι επικίνδυνο δεν είναι προς όφελος της Ελλάδας», τόνισε ακόμη.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By