Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόβουν και τη δορυφορική μετάδοση της ΕΡΤ

Για αστυνομική επέμβαση στο Ραδιομέγαρο ανησυχούν οι εργαζόμενοι

ertΑπό τις 6 το απόγευμα η φωνή και η εικόνα της ΕΡΤ θα πάψει να μεταδίδεται στο μεγαλύτερο μέρος της επικράτειας καθώς όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι «η κυβέρνηση του «μαύρου» σε μια νέα επιχείρηση εναντίον της Ελεύθερης ΕΡΤ «ρίχνει» και τον 2ο δορυφόρο που χρησιμοποιούσαμε για τη μετάδοση του προγράμματος».

Ταυτόχρονα εκτιμούν ότι είναι πολύ πιθανή πια μια επιχείρηση εκκένωσης του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής αλλά και όλων των άλλων εγκαταστάσεων της ΕΡΤ στη Θεσσαλονίκη και σε όλη την Ελλάδα, κάτι το οποίο έχει προμηνύσει ο υφυπουργός αρμόδιος για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Μέσα από ανακοίνωσή τους στον ιστότοπο ertopen.com οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ καλούν τους πολίτες σε επαγρύπνηση και να σταθούν στο πλευρό τους.

«Προσπαθούν και πάλι να μας φιμώσουν. Θα κάνουμε τα πάντα για να μην τα καταφέρουν» τονίζουν οι εργαζόμενοι και προσθέτουν:«Κρατήστε τα ραδιόφωνα σας συντονισμένα στην συχνότητα των μεσαίων. Επικοινωνήστε με τους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ που βρίσκονται στην περιοχή σας.

Σας καλούμε σε επαγρύπνηση και ετοιμότητα. Επικοινωνήστε με τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Συμβάλετε στην περιφρούρηση και στην πληροφόρηση, στην ενημέρωση.

Σταθείτε στο πλευρό μας. Για να συνεχίσει να ακούγεται η αδέσμευτη φωνή του λαού από τις συχνότητες της ΕΡΤ.»

Για το θέμα είχε στείλει επιστολή προς τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ζητώντας του να μεσολαβήσει ώστε να συνεχιστεί η υπηρεσία παροχής δορυφορικής κάλυψης στα προγράμματα των εργαζομένων της ΕΡΤ.

Ο Α. Τσίπρας επισημαίνει στον πρόεδρο του ευρωκοινοβουλίου ότι ο υπουργός αρμόδιος για την ΕΡΤ Π. Καψής δεν είχε την αρμοδιότητα να ζητήσει τον τερματισμό της δορυφορικής εκπομπής του σήματος από την ASTRA.

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By