Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

«Κόλλησε» στη Νέα Υόρκη η αποστολή της Εθνικής

Ο Φερνάντο Σάντος δεν μάσησε τα λόγια του μετά το φιλικό και τη νίκη (2-1) επί της Βολιβίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πρόκρισης της Εθνικής μας ομάδας

fernando-santos

«Όλες οι ομάδες έχουν τη δυνατότητα να προκριθούν από αυτό τον όμιλο, αλλά πιστεύω ότι η δική μας θα πάρει μία από τις δύο πρώτες θέσεις» – «Κόλλησε» στη Νέα Υόρκη η αποστολή!

Ο Φερνάντο Σάντος δεν μάσησε τα λόγια του μετά το φιλικό και τη νίκη (2-1) επί της Βολιβίας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα πρόκρισης της Εθνικής μας ομάδας –για πρώτη φορά τόσο ανοικτά- κι ενώ η αποστολή δεν πέταξε, όπως αρχικά ήταν προγραμματισμένο, για τη Βραζιλία!

Ο λόγος ήταν πως, το τσάρτερ που θα μετέφερε την Εθνική στο Ρεσίφε λόγω τεχνικής βλάβης έμεινε καθηλωμένο στη Φιλαδέλφεια (από εκεί θα αναχωρούσε για το αεροδρόμιο της Ν.Υ.) Έτσι η ελληνική αποστολή παραμένει επί αμερικανικού εδάφους.

Στο ματς και πάλι. Ικανοποιημένος από τη νίκη αλλά και το γεγονός δημιουργίας αρκετών φάσεων, ο ομοσπονδιακός τεχνικός επεσήμανε: «Το δεύτερο ημίχρονο μου άρεσε περισσότερο από το πρώτο, επειδή (στο πρώτο μέρος) αφήσαμε αρκετά την μπάλα στους αντιπάλους μας. Δεν είμαι ανακουφισμένος που σκοράραμε, είμαστε ομάδα που βάζει και γκολ και περίμενα αυτό κάποια στιγμή να συμβεί. Έχουμε πολλούς παίκτες που μπορούν να παίξουν σε δύο θέσεις και παραπάνω, και κρατάω ότι κάναμε και σήμερα αρκετές ευκαιρίες για γκολ».

Νικηφόρα ολοκλήρωσε λοιπόν τα φιλικά προετοιμασίας της η Εθνική που επικράτησε στο «Red Bull Arena» του Νιού Τζέρσεϊ της Βολιβίας με 2-1.

Θετικός -σαφώς- ο απολογισμός του τελευταίου φιλικού αναφορικά με την υπόθεση γκολ –και, βέβαια, τη νίκη. Αλλά δεν έλειψαν και κάποια προβλήματα.

Το σκορ άνοιξε στο 21’ με κεφαλιά ο Κονέ (το πρώτο του γκολ, στην 16η συμμετοχή του) μετά από σέντρα του Σαλπιγγίδη, ενώ ο Κατσουράνης μετά από κόρνερ του Χολέμπα έγραψε το 2-0 στις αρχές του β’ μέρους. Μεγάλη ευκαιρία χαμένη από τον Γκέκα λίγο μετά, για να μειώσει η Βολιβία στο 70’ με μακρινό σουτ του Καρντόζο και λανθασμένη αντίδραση του Καρνέζη.

Το 4-3-3 επέλεξε ο Φερνάντο Σάντος που πειραματίστηκε μετά το 2-0 (χρησιμοποίησε τον Κατσουράνη σε θέση στόπερ, έριξε στο ματς τους Ταχτσίδη και Χριστοδουλόπουλο) βγάζοντας τα συμπεράσματά του για την Εθνική που δείχνει να είναι σε καλό δρόμο.

Εθνική: Καρνέζης, Τοροσίδης (59΄ Ταχτσίδης), Χολέμπας, Μόρας, Μανωλάς (46΄ Βύντρα), Κατσουράνης, Μανιάτης, Κονέ (59΄ Καραγκούνης), Σαλπιγγίδης (59΄ Φετφατζίδης), Σαμαράς (78΄Χριστοδουλόπουλος), Γκέκας (65΄ Μήτρογλου).

Βαγγέλης Μελέκογλου

By