Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόμμα μέσα στο κόμμα φτιάχνουν Λυκούδης – Ψαριανός

Η πλειοψηφία των υποστηρικτών της «τάσης» Λυκούδη – Ψαριανού, παρά τις έντονες διαφωνίες τους με τον κ. Κουβέλη

1Την απόφαση να συγκροτήσουν «τάση» μέσα στο κόμμα έλαβε την Παρασκευή η μειοψηφία της Δημοκρατικής Αριστεράς, η οποία εκφράζεται από τους βουλευτές κ.κ. Λυκούδη και Ψαριανό.

Σε συνάντηση που είχαν τα στελέχη του κόμματος, τα οποία υποστηρίζουν τη σύμπλευση με την Κίνηση των «58» και το ΠΑΣΟΚ, αποφάσισαν να αποκτήσουν οργανωτική δομή.

Προγραμματίζουν, μάλιστα, τη διεξαγωγή πανελλαδικής συνάντησης σε ένα μήνα, στην οποία θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους, αλλά και την πορεία της Δημοκρατικής Αριστεράς, πριν και μετά τις εκλογές. Η πλειοψηφία των υποστηρικτών της «τάσης» Λυκούδη – Ψαριανού παρά τις έντονες διαφωνίες τους με τον κ. Κουβέλη έχουν αποφασίσει να παραμείνουν στην Δημοκρατική Αριστερά και να προσπαθήσουν να επηρεάσουν με τη στάση τους τις αποφάσεις της ηγεσίας.

Πάντως μέσα στην «τάση» της μειοψηφίας φαίνεται να επικρατούν δύο διαφορετικές μικρότερες τάσεις.  Από τη μια είναι ο κ. Σπύρος Λυκούδης και από την άλλη οι κ.κ. Ψαριανός και Παπαδόπουλος. Ο πρώην γραμματέας της ΚΕ της Δημοκρατικής Αριστεράς είναι αποφασισμένος να μην παραστεί στην εκδήλωση της Κίνησης των «58» τη Δευτέρα στην Κηφισιά. Όπως ο ίδιος λέει δεν επιφυλάσσει για τον εαυτό του το ρόλο του «περιφερόμενου ακροατή» και ότι ο ίδιο πήγε στο Περιστέρι, στην προηγούμενη πολιτική εκδήλωση των «58», για να ακούσει την ομιλία του καθηγητή κ. Βούλγαρη. Σε διαφορετική πλεύση βρίσκεται ο βουλευτής κ. Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος όχι μόνο θα παραστεί στην εκδήλωση της Κηφισιάς, αλλά θα μιλήσει κιόλας. Ωστόσο ο κ. Ψαριανός σπεύδει σε συνομιλίες του να διευκρινίσει ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από τη Δημοκρατική Αριστερά.

Εκτός του κ. Ψαριανού στην Κηφισιά τη Δευτέρα θα μιλήσει και ο κ. Ανδρέας Παπαδόπουλος, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος. Ο κ. Παπαδόπουλος είναι από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές της Κίνησης των «58» και πριν την πρώτη εκδήλωση στο Ακροπόλ είχε ασκήσει έντονες πιέσεις στον κ. Λυκούδη να δώσει το παρόν, οι οποίες, όμως, έπεσαν στον κενό. Ο κ. Παπαδόπουλος, πλέον, φαίνεται να βρίσκεται με το ένα πόδι εκτός Δημοκρατικής Αριστεράς. Αν και κάποιοι από τους «58» θα μπορούσαν να τον δουν στην λίστα του ΠΑΣΟΚ για τις ευρωεκλογές, υπάρχουν έντονες διαφωνίες από πολλούς της Κίνησης. Αναφέρουν πως μια τέτοια ενέργεια θα έδειχνε στους πολίτες ότι «κάνουμε συναλλαγές, κάτι που δεν ταιριάζει με τη φυσιογνωμία της Κίνησής μας». «Αν θέλει να έρθει ας έρθει, αλλά χωρίς ανταλλάγματα», λένε στο protothema.gr μέλη των «58».

Τέλος εντύπωση έχει προκαλέσει το γεγονός ότι παρότι στην ανακοίνωση της εκδήλωσης τη Δευτέρα η ιδιότητα που αναφέρεται δίπλα στοn κ. Ψαριανό είναι αυτή του «βουλευτή ΔΗΜΑΡ», δίπλα στον κ. Παπαδόπουλο αναγράφεται η παλιά επαγγελματική του ιδιότητα, αυτή του δημοσιογράφου. Η κομματική ιδιότητά του έχει εξαφανιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Παπαδόπουλος μόλις το προηγούμενο Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, σε άρθρο του στην εφημερίδα Τα Νέα, είχε επιλέξει την κομματική του ιδιότητα, δηλαδή αυτή του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By