Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κόμπι Μπράιαντ: «O Αντετοκούνμπο θα γίνει ξεχωριστός στο ΝΒΑ»

Ακόμα και ο «Black Mamba» υποκλίθηκε στον Γιάννη Αντετοκούνμπο

kobe brayantΟ Κόμπι Μπράιαντ, ένα από τα μεγαλύτερα αστέρια του NBA, μίλησε στην ιστοσελίδα NBA Greece για τον 19χρονο φόργουορντ των Bucks Γιάννη Αντετοκούνμπο.

Ο Κόμπε «έσταξε μέλι» για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, λέγοντας πως έχει τα γονίδια να γίνει κάτι το απίστευτο, αρκεί να δουλέψει σωστά.
Διαβάστε τι είπε ο Μπράιαντ:

– Η γνώμη σου για το παιδί που παίζει στο Μιλγουόκι, τον Γιάννη Αντετοκούνμπο;

«Πολύ ταλέντο. Πολύ ακατέργαστο ταλέντο. Από αθλητικής πλευράς έχει τα γονίδια για να γίνει κάτι απίστευτο. Το θέμα τώρα για εκείνον είναι να δουλέψει στα βασικά του παιχνιδιού. Στα πολύ μικρά, απλά πράγματα, για να τα τελειοποιήσει. Σωστά; Αυτό είναι που σε φέρνει στο επόμενο επίπεδο. Αν συνδυάσεις τα βασικά (του μπάσκετ) με τ” αθλητικά προσόντα, τότε είναι που έχεις έναν ξεχωριστό παίκτη».
– Ησουν το ίδιο νέος όπως εκείνος, όταν ήρθες στο ΝΒΑ, οπότε αν μπορούσες να του δώσεις μία συμβουλή, ποιά θα ήταν;

«Εστίασε στο σκαρί σου. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα. Οταν φτάσεις στο ΝΒΑ, έχεις πολλούς που προσπαθούν να σε τραβήξουν σε διαφορετικές κατευθύνσεις. Θέλουν να κάνεις εκείνο ή το άλλο. Το οποίο είναι εντάξει. Ομως πρώτα και πάνω απ’ όλους και οτιδήποτε άλλο, πρέπει να συγκεντρωθείς στο παιχνίδι. Είναι το πιο σημαντικό πράγμα».

Εκτός όμως από τον Αντετοκούνμπο, ο μεγάλος σταρ του ΝΒΑ, αναφέρθηκε και στο ταξίδι που έκανε πριν από περίπου δύο χρόνια στην Ελλάδα σχολιάζοντας το μπασκετικό… DNA των Ελλήνων.

– Kobe ήσουν στην Ελλάδα πριν από δύο χρόνια. Τι θυμάσαι από την επίσκεψή σου;

Πέρασα σπουδαία! Ο πολιτισμός και το να είμαι τριγύρω του. Επίσης ένιωσα πως ο κόσμος ήταν σπουδαίος. Ηταν όλοι πολύ φιλόξενοι. Λατρεύουν το μπάσκετ. Είναι πάντα για μένα ένα μεγάλο “συν”, να είμαι τριγύρω από κόσμο που είναι παθιασμένοι για το παιχνίδι. Αυτό ήταν εκεί και ανυπομονώ να ξανάρθω.

– Σε εξέπληξε το επίπεδο των παιδιών στο καμπ που έκανες;

Ναι. Μ’ εξέπληξε η ανταγωνιστικότητα και η … σκληράδα (των παιδιών). Ηταν κάτι γνώριμο για μένα, αφού κι εγώ ήμουν έτσι όταν ήμουν παιδί. Ηταν σπουδαίο να το δω.

– Ποιά είναι η γνώμη σου για τους Ελληνες παίκτες που έρχονται στο ΝΒΑ, όπως είχε κάνει ο Σπανούλης.

Νομίζω πως είναι φανταστικό. Προσθέτει πράγματα στο παιχνίδι και δείχνει πόσο έχει παγκοσμιοποιηθεί το παιχνίδι. Είναι αληθινά εντυπωσιακό. Εχει δρόμο (σ.σ το ΝΒΑ), για να συναγωνιστεί το ποδόσφαιρο, σ’ επίπεδο παγκοσμιοποίησης. Αλλά το που ήταν το παιχνίδι, όταν ξεκίνησα να παίζω σαν παιδί μεγαλώνοντας στην Ιταλία και που έχει φτάσει τώρα, είναι πραγματικά απίστευτο.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο Κόμπι Μπράιαντ, παρά το νέο τραυματισμό του, υπέγραψε διετές συμβόλαιο με τους Λέικερες έναντι 48.500.000 δολαρίων, ενώ ξεκίνησε, όπως και ο Αντετοκούνμπο, την μαγική του διαδρομή στον κόσμο του ΝΒΑ από την ηλικία των 18.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By