Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ρακιντζής: Λίγοι οι επίορκοι δημόσιοι υπάλληλοι

«Εκτός Δημοσίου 200 επίορκοι υπάλληλοι, μέχρι στιγμής»

dimosioi-ypalliloi

Πενιχρά είναι τα αποτελέσματα των ελέγχων για τα πλαστά πιστοποιητικά των δημοσίων υπαλλήλων με τον επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιτζή να αναφέρει στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν αποδώσει τα αναμενόμενα.

«Βρήκαμε  50 περιπτώσεις δημοτικών αστυνομικών στη Αθήνα και 12-15 στα Δωδεκάνησα  οι οποίοι πλαστογράφησαν τα απολυτήριά τους και αύξησαν τη βαθμολογία από 10 στο 18», είπε, διευκρινίζοντας ότι ανακλήθηκαν οι διορισμοί. Την ίδια ώρα, διαπιστώνεται αδυναμία ελέγχου των 200.000 πλαστών πιστοποιητικών γλωσσομάθειας, τα οποία δεν αφορούσαν σε διορισμό, αλλά προαγωγή. «Ελέγχεται, αλλά είναι δύσκολο, καθώς αφορά 200.000 πιστοποιητικά», είπε και χαρακτήρισε τρελό το νούμερο που ακούστηκε για 7000 επίορκους υπαλλήλους.

Οι εισαγγελικές αρχές έστειλαν στο γραφείο του 2500 ποινικές υποθέσεις, που δεν αφορούσαν αντίστοιχα 2500 άτομα, καθώς παραγγελίες αντιστοιχούσαν στο ίδιο πρόσωπο. Μέχρι σήμερα πάντως, έχουν δει την πόρτα της εξόδου από το δημόσιο 200 επίορκοι υπάλληλοι, ενώ εκκρεμούν άλλοι 500, των οποίων οι υποθέσεις δεν έχουν τελεσιδικήσει.

Σύμφωνα πάντως, με τον Λ. Ρακιτζή προβλήματα κακοδιοίκησης παρατηρούνται στους ΟΤΑ, όπου συμπολίτευση και αντιπολίτευση «τα βρίσκουν» με συνέπεια να χάνονται τα ίχνη των παρατυπιών. Όπως είπε, αυτό που γίνεται είναι το «σπάσιμο» των έργων στα λεγόμενα 45άρια (κόστος κατασκευής έως 45.000 ευρώ), ώστε να γίνονται απευθείας αναθέσεις.

Θέλοντας πάντως, να καταδείξει πως λειτουργεί το δημόσιο, αναφέρθηκε σε δύο περιπτώσεις στις οποίες ο ίδιος υπέβαλλε ένταση, γιατί δεν είχαν επιβληθεί κυρώσεις, η πρώτη αφορά σε εκπαιδευτικό που είχε ασελγήσει σε παιδιά κάτω των 12 ετών και η δεύτερη σε ανταποκρίτρια της πρώην ΕΡΤ στη Μαδρίτη που είχε διοριστεί στον ΕΟΤ Μαδρίτης και δούλευε μόνον εκεί, αλλά πληρωνόταν και από τις δύο υπηρεσίες του δημοσίου (ΕΡΤ και ΕΟΤ).

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By