Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόντρα Μεϊμαράκη – Τσίπρα για την Κύπρο

Πυρά ανταλλάσσουν ΣΥΡΙΖΑ και πρόεδρος της Βουλής με αφορμή την ενημέρωση του Κοινοβουλίου για την στάση της κυβέρνησης στο Eurogroup όσον αφορά την Κύπρο.

του Κώστα Πουλακίδα

fosphotos.com | Menelaos Myrillas

Ο Αλέξης Τσίπρας με επιστολή του προς τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη ζήτησε έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας της Βουλής, με τον πρόεδρο της Βουλής να το απορρίπτει ισχυριζόμενος ότι είναι προνόμιο του πρωθυπουργού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη για «θεσμικό παράπτωμα» και επιτέθηκε στον πρωθυπουργό τονίζοντας ότι «ο κ. Σαμαράς φοβάται την Βουλή, φοβάται τον λαό, φοβάται το φως. Έχει εξοικειωθεί με την υποταγή στο παρασκήνιο». Στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει προσπάθεια «υπονόμευσης του αιτήματος» του κ. Τσίπρα αναφέροντας ότι υπάρχει πρόβλεψη στα άρθρα 142 και 62 του Κανονισμού της Βουλής.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης έσπευσε στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών συντακτών και κατηγόρησε τον συντάκτη της ανακοίνωσης του ΣΥΡΙΖΑ για «απρέπεια και θεσμικές θολούρες». Υποστήριξε ότι ο πρόεδρος της Βουλής δεν έχει θεσμικά την δυνατότητα να συγκαλεί την ολομέλεια όποτε το θέλει και ότι τα άρθρα που επικαλείται ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία σχέση με την διαδικασία.

Επεσήμανε ακόμη ότι την επιστολή Τσίπρα την παρέλαβε σήμερα και δεν επικοινώνησε μαζί του ούτε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, ούτε ο γραμματέας της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ούτε ο αντιπρόεδρος της Βουλής που έχει εκλεγεί από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η ουσία είναι ότι την Τετάρτη, ύστερα από συνεννόηση κυβέρνησης – προέδρου της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας θα ενημερώσει τις Επιτροπές Οικονομικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.

 

 

By