Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κόντρα Μητρόπουλου – Χριστοφιλοπούλου για τα πλαστά απολυτήρια

Υπάλληλο με πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου υπερασπίστηκε ο Α. Μητρόπουλος προκαλώντας την αντίδραση της Ε. Χριστοφιλοπούλου

xristofilopoulou

Υπάλληλο που προσκόμισε πλαστό απολυτήριο Γυμνασίου υπερασπίστηκε ο Αλέξης Μητρόπουλος στη Βουλή, προκαλώντας την αντίδραση της υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Εύης Χριστοφιλοπούλου.

Ο διάλογος μεταξύ τους έχει ως εξής:

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τετράτεκνη, άνεργη, πάμφτωχη, άστεγη, άνεργος σύζυγος. Η κυρία τι έκανε; Πέρα από τα πολυτεκνικά χαρτιά και τις βεβαιώσεις, προσκόμισε σε ένα χαρτί ότι είναι και Απόφοιτος Γυμνασίου χωρίς να είναι. Καταδικαστέο, είναι πράξη απαξιωτική. Την απολύει ο Δήμος και το λογιστήριο του δήμου, υπολογίσει τις αχρεωστήτως καταβληθείσες αποδοχές και ζητάει και 80.000 €. Η κυρία δούλεψε εξοντωτικά ωράρια στους δρόμους, και τώρα της λένε φέρε τις 80.000 € πίσω και τώρα ουδέποτε θα έχει δικαίωμα συνταξιοδότησης. Αυτό κάνατε τώρα.

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Οι περιπτώσεις που αναφέρετε ειναι για να δημιουργήσετε εντυπώσεις. Είναι θέμα της δικαιοσύνης να κρίνει τι θα γίνει με την κυρία, αλλά μπορεί να τύχει της επιείκειας του κράτους μέσα από άλλες δομές και όχι μέσα από το να την συγχωρήσει το κράτος ότι έδωσε ένα πλαστό πιστοποιητικό. Κάντε προτάσεις κάντε κριτική, αλλά μου λέτε να εφαρμόσουμε το νόμο περί πλαστότητας à la carte;

ΑΛΕΞΗΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

Να καταδικαστεί, να απολυθεί, αλλά δεν μπορείτε να ζητήσετε αναδρομικά δεδουλευμένους μισθούς και προπαντός να στερήσετε την σύνταξη. Αφού κόψαμε τη σύνταξη της κυρίας αυτής τι πρέπει να κόψουμε στους πολιτικούς που της έκαναν τέτοια καταστροφή και που θα πληρώνει ΕΝΦΙΑ αυτή, ο εγγονός της και ο δισέγγονός της.

ΕΥΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

Να σας πω και εγώ περιπτώσεις γιατρών και άλλων που επί χρόνια κορόιδευαν το δημόσιο με πλαστά πιστοποιητικά και είχαμε και ασθενείς που κινδύνεψαν. Είναι λοιπόν θέμα της δικαιοσύνης να κρίνει με επιείκεια την μια περίπτωση και με ιδιαίτερη αυστηρότητα την άλλη, αλλά δεν είναι θέμα της Βουλής να νομοθετεί à la carte.

By