Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Κόντρα Μιχελάκη- δημάρχου Νάουσας για το πετρέλαιο

Ο δήμαρχος κατήγγειλε ότι δεν έχει ληφθεί ακόμα μια δόση της επιχορήγησης

mixelakisAΈρευνα για τυχόν ευθύνες του δημάρχου Νάουσας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε τα κονδύλια που έλαβε ο δήμος για το πετρέλαιο θέρμανσης των σχολικών μονάδων ζήτησε ο υπουργός Εσωτερικών Γ. Μιχελάκης, καταλογίζοντας πολιτική σκοπιμότητα στο θέμα που ανέδειξε ο δήμαρχος κρατώντας κλειστά τα σχολεία την Τετάρτη.

Ο Γ. Μιχελάκης τονίζει ότι η τρίτη δόση στην οποία αναφέρεται ο δήμαρχος έχει εγκριθεί από τις 29 Αυγούστου και ότι στις 20 Νοεμβρίου εγκρίθηκε η τέταρτη δόση.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Νάουσας,  Αναστάσιος Καραμπατζός, επιμένει ότι το ποσό των 78.000 ευρώ για τα 54 σχολεία του Δήμου Νάουσας που έφτασε στις 21 Νοεμβρίου εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο στις 25 Νοεμβρίου και ότι πρόκειται  για την τρίτη δόση. Όπως εξηγεί η πρώτη δόση του 2013 ήταν η τέταρτη δόση του 2012. Δηλαδή, για το 2013 οφείλεται ακόμη μία δόση  και καλεί τον υπουργό να δώσει απάντηση γι” αυτή την παρακρατημένη δόση.

Χαρακτηρίζει πάντως  θετική εξέλιξη την έκτακτη επιχορήγηση των 8 εκατ. ευρώ που ανακοίνωσε το υπουργείο Εσωτερικών ενώ απαντώντας στα περί σκοπιμοτήτων ενόψει των αυτοδιοικητικών εκλογών την Άνοιξη σημειώνει: «Στα όσα λέγονται και γράφονται για δήθεν εκμετάλλευση από τον δήμαρχο του προβλήματος με σκοπό την προσωπική προβολή εν όψει των δημοτικών εκλογών την απάντηση την έδωσαν οι ίδιοι οι γονείς, οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί που ζουν το πρόβλημα έλλειψης χρημάτων για τη θέρμανση και τη λειτουργία των σχολείων. Τα χρήματα είναι πολύ λίγα. Αυτή είναι η αλήθεια.»

 

(Visited 1 times, 1 visits today)
By