Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόντρα Μπουτάρη-Κασιδιάρη για τη δωρεά στον Αρκτούρο

«Δεν δέχομαι χρήματα από ναζιστές» είπε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης

mpoutarisΓια την απόφαση να επιστρέψει τα χρήματα που δέχθηκε ως δωρεά ο Αρκτούρος από τη Χρυσή Αυγή μίλησε στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης και ιδρυτής της περιβαλλοντικής οργάνωσης.

Όπως είπε ήταν λάθος που δέχτηκε ο Αρκτούρος τις 5.000 ευρώ και ότι τα επέστρεψε γιατί «δεν δέχεται τίποτα από ναζιστές».

«Η Χρυσή Αυγή θέλει να σκοτώνει, άνθρωποι που σκοτώνουν δεν αγαπούν το περιβάλλον» πρόσθεσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και έκανε λόγο για τακτική επικοινωνιακή πολιτική της Χρυσής Αυγής που απευθύνεται σε χαμηλά αισθήματα.

Ωστόσο όπως είπε η οργάνωση, η οποία έχει απευθύνει πρόσκληση για οικονομική ενίσχυση στην Ελλάδα και το εξωτερικό, θα δεχόταν χρήματα από το ΚΚΕ, καθώς πρόκειται για «επαναστατικό κόμμα».

Πρόσθεσε ότι την ευαισθητοποίηση της Χρυσής Αυγής δεν την ξεπλένει από τίποτα, ούτε 5 εκατομμύρια ευρώ, γιατί «αυτοί σκοτώνουν» όπως ανέφερε.

Απαντώντας ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης είπε ότι δε συνομιλεί «με ανθρώπους που τρέφουν λαγνεία για τον Κεμάλ που κατέσφαξε χιλιάδες Έλληνες», προσθέτοντας ότι «η Χρυσή Αυγή δεν είναι νεοναζιστικό κόμμα».

Είπε ακόμα, ότι «η Χρυσή Αυγή παρουσιάζει πολύπλευρο οικολογικό έργο» και σημείωσε ότι «οι αρκούδες και οι λύκοι δεν έχουν πολιτική ταυτότητα».

(Visited 1 times, 1 visits today)
By