Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόντρα Ν.Δ- ΣΥΡΙΖΑ για την προεδρία της Κομισιόν

Σκληρή απάντηση της Κουμουνδούρου στις επιθέσεις της Συγγρού για την υποψηφιότητα Τσίπρα για την Ευρωπαϊκή Επιτροπή

tsiprasmadriti

Οι ευρωεκλογές μπορεί να απέχουν ακόμη επτά μήνες, ωστόσο η υποψηφιότητα Τσίπρα ανεβάζει ήδη το πολιτικό θερμόμετρο. Η εκστρατεία αποδόμησης από τη Συγγρού προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Κουμουνδούρου, που απαντά στα περί αντιευρωπαϊκών αδελφών κομμάτων του ΣΥΡΙΖΑ στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αριστεράς με επίθεση κατά της κυβέρνησης και του Αντώνη Σαμαρά για την πειθαρχία στην πολιτική της Άνγκελας Μέρκελ.

«Όσα δεν φτάνει η αλεπού τα κάνει κρεμαστάρια», σχολίασε το γραφείο τύπου της Κουμουνδούρου, συνεχίζοντας: «Δεν περιμέναμε από τη ΝΔ και τον κ. Σαμαρά να αντιληφθούν τη σημασία και το συμβολισμό της επικείμενης υποψηφιότητας του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη θέση του προέδρου της Κομισιόν. Σε μια περίοδο που η Ε.Ε αποδομείται από την πολιτική της δημοσιονομικής πειθαρχίας και της λιτότητας, η κυβέρνηση και ο κ. Σαμαράς αποτελούν τους νεκροθάφτες των συμφερόντων του ελληνικού λαού στο ευρωπαϊκό γίγνεσθαι. Να χαίρονται την κα Μέρκελ και τους συμμάχους τους

Την ίδια ώρα ο γραμματέας της Ν.Δ Ανδρέας Παπαμιμίκος έγραφε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook: «Κανένα νόημα δεν έχει να «κοκορομαχούμε» για το τίποτα. Πρέπει πάντοτε να μιλάμε με στοιχεία και επιχειρήματα. Είναι δικαίωμα, λοιπόν, του κ. Τσίπρα να είναι υποψήφιος με όποιον θέλει, αλλά για να μην τρελαθούμε κιόλας, ρωτώ το εξής: Είναι ψέμα ότι 3 βουλευτές του Die Linke είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή σε «εξτρεμιστικές Οργανώσεις»; Δεν είναι αλήθεια ότι η νεολαία του Komunistická strana ČechaMoravy είχε τεθεί εκτός νόμου λόγω εξτρεμισμού; Ότι το Partido Comunista Português είναι Μαρξιστικό – Λενινιστικό ή το Sossialistparty, τροτσκιστικό;»

Η κόντρα αυτή με τα δύο… ευρωπαϊκά άκρα αναμένεται να συνεχιστεί.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By