Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ μετά από τις δηλώσεις Βενιζέλου

Οι δηλώσεις του προέδρου του ΠΑΣΟΚ έφεραν την αντίδραση της Αγ. Κωνσταντίνου

venizelos

Με έντονο ύφος κατά της ΔΗΜΑΡ αναφέρθηκε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη διάρκεια διακαναλικής συνέντευξης που παραχώρησε το βράδυ της Τρίτης, κάτι που έφερε επίσημη αντίδραση από το κόμμα του Φώτη Κουβέλη.

Ο κ. Κουβέλης είναι αντίπαλος του ΠΑΣΟΚ και μολονότι για τον ίδιο δεν έχω να πω κάτι, η ΔΗΜΑΡ λειτουργεία παραστικά προς το ΠΑΣΟΚ και επιχειρεί να κλέψει ιδέες και στελέχη απο εδώ και από εκεί, ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.

Συνεχίζοντας ανέφερε πως  πολιτικό ήθος σημαίνει έχω σταθερότητα, θάρρος, αναλαμβάνω ρόλο και κόστος και δεν είναι οι υποκρισίες, τα καλά λόγια οι γλυκές συμπεριφορές.

Από την πλευρά η ΔΗΜΑΡ, εξέδωσε ανακοίνωση σε υψηλούς τόνους για τα όσα είπε ο κ. Βενιζέλος, κατηγορώντας τον για απώλεια κάθε αίσθηση μέτρου

«Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεν έχασε απλώς την ψυχραιμία του. Όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του περί παρασιτικής λειτουργίας της ΔΗΜΑΡ, απώλεσε κάθε αίσθηση μέτρου. Δεν θα τον παρακολουθήσουμε. Ας απολαύσει μόνος τον πολιτικό πολιτισμό του» τόνισε το γραφείο Τύπου του κόμματος του κ. Κουβέλη.

Επιστρέφοντας στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και τα όσα δήλωσε, ξεκαθάρισε πως δε θεωρεί τον Γιώργο Παπανδρέου αντίπαλο του, προσθέτοντας πως αν υπάρχει ένας Έλληνας που πρέπει να ενδιαφέρεται για την επιτυχία μας, αυτός θα έπρεπε να είναι ο Γιώργος Παπανδρέου. Διευκρίνισε, παράλληλα, ότι δεν προχώρησε στη διαγραφή του μετά την καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες στην ψηφοφορία της 30ης Μαρτίου «γιατί αυτό είναι παλιές πρακτικές». 

Μιλώντας γενικότερα για την πορεία του ΠΑΣΟΚ και τυχόν απορρόφησή του από την Ελιά ο κ. Βενιζέλος απέκλεισε τέτοιο ενδεχόμενο λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ είναι χρήσιμο ως κοινοβουλευτική ομάδα επειδή ελέγχει την κυβέρνηση.

«Το πρόβλημα των εκλογών (σ.σ. του Μαΐου) είναι του ΣΥΡΙΖΑ και των δημοσκοπήσεων» τόνισε ο κ. Βενιζέλος απαντώντας σε ερώτηση για τα χαμηλά ποσοστά της Ελιάς στις δημοσκοπήσεις ενόψει ευρωεκλογών.

Μιλώντας για τα θέματα της οικονομιάς με επίκεντρο τη συζητήση για τη μείωση του δημοσίου χρέους, ο κ. Βενιζέλος ζήτησε από τους δημοσιογράφους να σημειώσουν ότι «η Ελλάδα θα επιβεβαιώσει τη βιωσιμότητα του χρέους της με μικρές παραμετρικές αλλαγές σε ποσοστό επί του ΑΕΠ εντυπωσιακά μικρότερο πολύ κοντά στον ευρωπαϊκό μέσο όρο».

Αναφερόμενος, δε, στη συνεργασία με τη ΝΔ ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι η χώρα θα έχει ανάγκη για τα πολλά επόμενα χρόνια από κυβερνήσεις συνεργασίας που πρέπει να είναι πρωτίστως προοδευτικές και αν όχι τότε φιλοευρωπαϊκές.

By