Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κόντρα στη «γραμμή» S&P η Golman Sachs για την Ευρώπη

Στο πλευρό άλλων οίκων και τραπεζών η Goldman για το «καλό» των ευρωμετοχών

metoxes

Παρά τις προειδοποιήσεις του Standard and Poor’s προς τους επενδυτές για να παίξουν προσεκτικά της Ευρώπη το νέο έτος, η Goldman Sachs υποστηρίζει ότι το 2014 θα είναι καλή χρονιά για τους τίτλους των ευρωπαϊκών εταιριών. Η κορυφαία επιλογή είναι οι μετοχές των τραπεζών.

«Συστρατευόμενη» με τις αναλύσεις των Credit Suisse και άλλων, η τράπεζα προτείνει παράλληλα overweight στάση στον ευρωπαϊκό τραπεζικό κλάδο, μετά από μία μακρά περίοδο χαμηλών αποδόσεων και μετά τις εξελίξεις γύρω από τις νέες ρυθμίσεις και τους ελέγχους, οι οποίοι θα οδηγήσουν σε πιο υγιή ιδρύματα.

Αντιθέτως, η τράπεζα προτείνει αποφυγή των κλάδων των χημικών προϊόντων, του πετρελαίου και φυσικού αερίου και των τροφίμων και ποτών.

Συνολικά, οι αναλυτές της G.S είναι πεπεισμένοι πως το 2014 θα είναι άλλη μία καλή χρονιά στην Ευρώπη και αναμένουν τον δείκτη Stoxx 600 να τελειώσει το έτος στις 360 μονάδες.

Μέχρι το τέλος του 2015, ο δείκτης εκτιμάται να αγγίξει τις 380 μονάδες, ενώ το 2016 θα αγγίξει την κορυφή του 2017 και τις 400 μονάδες.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By