Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Κόντρα Στρατούλη – Βρούτση για τα πρόστιμα στην ανασφάλιστη εργασία

Ο Γ. Βρούτσης κατηγόρησε τον Δ. Στρατούλη ότι ζητά μείωση των προστίμων για τη μαύρη εργασία

vroutsis_giannis700

Ποικίλες αντιδράσεις και σχόλια προκάλεσε η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για αναλογική εφαρμογή του προστίμου για την ανασφάλιστη εργασία. Ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης ακούγοντας τον Δ. Στρατούλη να διατυπώνει τις προτάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεν έκρυψε την έκπληξή του, λέγοντας ότι αυτό που επί της ουσίας ζητά είναι μείωση των προστίμων για τη μαύρη εργασία.

Στη συζήτηση του ασφαλιστικού νομοσχεδίου στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Δ. Στρατούλης έφερε ως παράδειγμα τον ιδιοκτήτη μιας μικρής επιχείρησης που όταν συλληφθεί να απασχολεί πέντε ανασφάλιστους να πληρώνει μικρότερο πρόστιμο από ότι μια μεγάλη επιχείρηση που απασχολεί τον ίδιο αριθμό ανασφάλιστων εργαζόμενων.

Αδιανόητη χαρακτήρισε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ο Γ. Βρούτσης, λέγοντας ότι επί της ουσίας ζητάει μείωση προστίμων για την ανασφάλιστη εργασία. Με την πρόταση αυτή, όπως είπε ο υπουργός Εργασίας αυτός που θα απασχολεί ανασφάλιστο το 80% του προσωπικού δύναται να πληρώνει μικρότερο πρόστιμο από κάποιον που απασχολεί ανασφάλιστο το 20% των εργαζομένων του.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By