Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πλήθος κόσμου στο Ραδιομέγαρο – Νέες δράσεις σήμερα

Πολίτες από κάθε κλάδο έδωσαν τον παρών στη χθεσινή κινητοποίηση στην Αγία Παρασκευή – Συναυλίες των μουσικών συνόλων σήμερα.

ert1Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν έξω από το Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή στο πλαίσιο της γενικής απεργίας που πραγματοποίησαν την Πέμπτη η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ για το αιφνιδιαστικό κλείσιμο της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Από νωρίς το πρωί, το προαύλιο της ΕΡΤ και η λεωφόρος Μεσογείων γέμισαν με κόσμο που με πανό και συνθήματα, εξέφρασαν την αντίθεσή τους στην απόφαση της κυβέρνησης να διακόψει από την Τρίτη το βράδυ τη λειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Παράλληλα, διάφορες δράσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα Παρασκευή, με τα μουσικά σύνολα να απευθύνουν κάλεσμα στον κόσμο να βρεθεί στο Ραδιομέγαρο.

Συγκεκριμένα, θα συμμετέχουν η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Χορωδία της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, η Ορχήστρα και η Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η Ορχήστρα και η Χορωδία του δήμου Αθηναίων, η Καμεράτα, η Φιλαρμονική του δήμου Αθηναίων και η Φιλαρμονική του δήμου Πειραιά.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την απόφαση της κυβέρνησης να μπει «λουκέτο» στην ΕΡΤ, θα πρέπει να κλείσουν και τα μουσικά σύνολα.

(Visited 1 times, 1 visits today)
By