Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύκλωμα έστελνε κλεμμένα αυτοκίνητα στην Αφρική

«Μπλόκο» από τις τελωνειακές αρχές της Ηγουμενίτσας

telonio620_170114

Νταλίκα – πλατφόρμα που μετέφερε κλεμμένα αυτοκίνητα εντόπισαν, στις 6 τα ξημερώματα, οι τελωνειακοί στον λιμένα εξωτερικού της Ηγουμενίτσας. Πρόκειται για το δεύτερο παράνομο φορτίο μέσα σε μία εβδομάδα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο των εντατικών ελέγχων που κάνουν οι τελωνιακές Αρχές της Ηγουμενίτσας, λόγω της έξαρσης του φαινομένου κλοπών αγροτικών αυτοκινήτων στη χώρα μας, τα ξημερώματα σταμάτησαν για έλεγχο την αυτοκινητάμαξα που θα ταξίδευε για Βενετία.

Πολύ γρήγορα,οι τελωνειακοί εντόπισαν ότι 6 αγροτικά αυτοκίνητα, είχαν παραποιημένα στοιχεία, δεν είχαν άδειες κυκλοφορίας, ενώ δεν έφεραν νόμιμα παραστατικά. Ο Έλληνας οδηγός της νταλίκας συνέληφθη, ενώ τα αυτοκίνητα που κατασχέθηκαν, όπως προέκυψε από την έρευνα, φορτώθηκαν για λογαριασμό βελγικής εταιρείας.

Τα αυτοκίνητα, όπως και στην περίπτωση της περασμένης εβδομάδας, είχαν φορτωθεί στον Ασπρόπυργο και είχαν τελικό προορισμό αγορές της Αφρικής, όπου υπάρχουν ελλιπείς μηχανισμοί ελέγχου. Από τη Βενετία, η αυτοκινητάμαξα επρόκειτο να ταξιδέψει για το λιμάνι της Αμβέρσας και από εκεί για προορισμό στην Αφρική.

Οι τελωνειακές Αρχές εκτιμούν ότι βρίσκονται στα ίχνη διεθνούς κυκλώματος εμπορίας κλεμμένων αγροτικών αυτοκινήτων.

By