Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κύπελλο Ελλάδας: πέρασαν ΑΕΚ και Ηρακλής

Η ΑΕΚ με γκολ του Φαγιέ στις καθυστερήσεις νίκησε 1-0 τον Φωκικό και στην Άμφισσα (4-0 το πρώτο ματς) σφραγίζοντας την πρόκριση στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδος.

ËÁÌÐÑÏÐÏÕËÏÓ ÁÍÁÊÏÃËÏÕ  ÁÅÊ - ÖÙÊÉÊÏÓ  (ÊÕÐÅËËÏ 2014-2015)Η Ένωση ήταν ανώτερη, είχε 20 τελικές εκ των οποίων οι 13 στο τέρμα, είχε δοκάρι με τον Μπαρμπόσα, όμως η αστοχία και η έλλειψη αυτοσυγκέντρωσης στην τελική προσπάθεια -όπως και η παρουσία του Τσεκρέζι κάτω από τα αντίπαλα γκολπόστ- της στέρησαν μεγαλύτερο σκορ.

ΦΩΚΙΚΟΣ: Τσεκρέζι, Μουστάκης, Καντούτσης, Παπαδόπουλος, Σαϊνέ (57′ Ντάμπος), Σκαρίμπας, Γκασέκα, Καλλέργης (86′ Δημητρίου), Καρυπιάδης, Χαριτίδης, Ρεβυθόπουλος (71′ λ.τρ. Πολυχρονάκης).

ΑΕΚ: Ανέστης, Μπακάκης, Γροντής, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Ρόβας (89′ Φαγέ), Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Μπαρμπόσα (83′ Ντούνης), Αραβίδης (71′ Ντακόλ).

No 699949Στη Β” φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, πέρασε και ο Ηρακλής, παρά την ήττα του με 2-1 (στο πρώτο ματς είχε επικρατήσει με 1-0) στην Λαμία, από την ομώνυμη ομάδα.

Οι κυανόλευκοι κατάφεραν να ανοίξουν στο σκορ στο 15ο λεπτό, με τον Τόσκα. Οι γηπεδούχοι αντέδρασαν και στο 42′ κατάφεραν να ισοφαρίσουν με τον Νεόφυτο. Στο 75′ οι Λαμιώτες κέρδισαν πέναλτι, με τον Γιενγκά να εκτελεί και να διαμορφώνει το 2-1.

ΛAMIA (Μ. Τεννές): Μπλάζιτς, Ζουλιώτης, Κωστόπουλος (32′ Καμαρά), Βασιλόγιαννης, Φράγκος, Μάριτς (72΄Τσούρισιτς), Ρεπετσάς, Λεάντρο, Γενγκά, Μουμίν (56′ Γκούρμα), Νεόφυτος

ΗΡΑΚΛΗΣ (Ν. Παπαδόπουλος): Χουάντερσον, Στάμου, Τόσκας (66′ Ζιάμπαρης), Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (66′ Βαλεριάνος), Πουρτουλίδης , Ιντζόγλου, Περόνε, Σιατραβάνης, Κάσσος (86′ Αγγελούδης), Ρομάνο.

By