Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κύπελλο Ελλάδος: περίπατο η ΑΕΚ (4-0 τον Φωκικό), προβάδισμα ο Ηρακλής (1-0 τη Λαμία)…

Εντυπωσιακή εμφάνιση από την ΑΕΚ στο δεύτερο ημίχρονο απέναντι στον Φωκικό για να φτάσει στη νίκη με 4-0 και να εξασφαλίσει την πρόκρισή της στην επόμενη φάση του Κυπέλλου από το πρώτο ματς.

2cba072383717e1004a598545c0ada46_LΚολοβέσιος στο α΄μέρος, Πλατέλας, Μπαρμπόσα και Ανάκογλου (με υπέροχο τρόπο) στο β” σφράγισαν τη νίκη της ΑΕΚ. Ο Ηρακλής επιβλήθηκε 1-0 της Λαμίας στον πρώτο αγώνα για την Α” φάση του κυπέλλου Ελλάδας και πήρε προβάδισμα ενόψει του αγώνα ρεβάνς. Το γκολ της νίκης για τον γηραιό πέτυχε ο Περόνε με πέναλτι στο 45ο λεπτό.

Στη Νέα Σμύρνη, Καλλιθέα και Απόλλων ήρθαν ισόπαλοι με σκορ 1-1, με τους τυπικά γηπεδούχους να παίρνουν το προβάδισμα με τον Μπριλάκη στο 38′, ενώ για την ελαφρά ταξιαρχία ισοφάρισε στο 81′ ο Ανγκούλο. Στα άλλα δύο ματς της ημέρας, Αχαρναϊκός και Φωστήρας έμειναν στο 0-0, ενώ ισόπαλη χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε και η αναμέτρηση μεταξύ του Αιγινιακού και του Αγροτικού Αστέρα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα των πρώτων αγώνων της Α” φάσης του κυπέλλου Ελλάδας:

Νότιος όμιλος

Πέμπτη

Παναχαϊκή – Πανηλειακός 3-0

Χανιά – Τράχωνες 4-0

Παρασκευή

Αχαρναϊκός – Φωστήρας 0-0

Καλλιθέα – Απόλλων Σμύρνης 1-1

ΑΕΚ – Φωκικός 4-0

Σάββατο

(18:00) ΑΕ Ερμιονίδας – Παναιγιάλειος
(20:00) Ηρακλής Ψαχνών – Επισκοπή

Βόρειος όμιλος

Παρασκευή

Αιγινιακός – Αγροτικός Αστέρας 0-0

Ηρακλής – Λαμία 1-0

Σάββατο

(18:00) Πιερικός – Τύρναβος
(18:00) Δόξα Δράμας – Ζάκυνθος
(20:00) Αναγέννηση Καρδίτσας-Εθνικός Γαζώρου

Ο αγώνας της ΑΕΛ με τον Ολυμπιακός Βόλου αναβλήθηκε, ενώ ματαιώθηκε η συνάντηση Απόλλωνα Καλαμαριάς – Άρη (λόγω των γνωστών προβλημάτων της ομάδας των κιτρίνων).

Έχει ενδιαφέρον όμως η αναβολή του θεσσαλικού ντέρμπι.

Γιατί συνέβη; Γιατί την Παρασκευή (σήμερα) το βράδυ ορκιζόταν στο Δημοτικό Ωδείο της πόλης το νέο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε και προφυλακισμένος βουλευτής της Χρυσής Αυγής της Μαγνησίας (ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος). Ο φόβος επεισοδίων αποτέλεσε το βασικό επιχείρημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης της πόλης για το αίτημα αναβολής.

 

By