Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Ανησυχητική αύξηση κρουσμάτων AIDS

Έχει καταγραφεί μικρή αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV σε Κύπριους νεαρής ηλικίας, από 19-30 ετώn

aidsΤρία νέα κρούσματα του ιού HIV AIDS σε Κύπριους νεαρής ηλικίας καταγράφηκαν από την 1η Ιανουαρίου μέχρι την 20η Ιανουαρίου 2014, ενώ από την 1η Δεκεμβρίου μέχρι τις 20 Δεκεμβρίου του 2013, καταγράφηκαν έξι νέα κρούσματα, τα οποία αφορούν επίσης σε Κύπριους, σύμφωνα με την Πρόεδρο του Κυπριακού Κέντρου Υποστήριξης για τους φορείς του HIV/AIDS Στέλλα Μιχαηλίδου.

Σε δηλώσεις στη Βουλή, ύστερα από την ενημέρωση της οποίας έτυχε η Επιτροπή Υγείας για το Στρατηγικό Σχέδιο για αντιμετώπιση του  AIDS, η Στέλλα Μιχαηλίδου ανέφερε ότι έχει καταγραφεί μικρή αύξηση των κρουσμάτων του ιού HIV σε Κύπριους νεαρής ηλικίας, από 19-30 ετών.

Εκφράζοντας ανησυχία, η κ. Μιχαηλίδου υποστήριξε ότι η οικονομική κρίση θα φέρει περισσότερη αύξηση των κρουσμάτων και τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει περισσότερη διαφώτιση και ενημέρωση στο ευρύ κοινωνικό σύνολο.

Σύμφωνα με την κ. Μιχαηλίδου, η αυξανόμενη ανεργία έχει προκαλέσει προβλήματα στα οροθετικά άτομα. Είπε ακόμα ότι το τελευταίο εξάμηνο, λόγω της οικονομικής κρίσης, έχουν αυξηθεί οι περιπτώσεις οροθετικών ατόμων που εκπορνεύονται.

By