Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Δεν σχετίζεται η άφιξη Μεσκόφ με την επίσκεψη Μπάιντεν

Πρόκειται για επίσκεψη που καθορίστηκε από τότε που είχα επισκεφθεί τη Μόσχα» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης

baiden

Ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης απέρριψε δημοσιογραφικές εικασίες ότι η αυριανή άφιξη του Ρώσου υφυπουργού Εξωτερικών Αλεξέι Μεσκόφ, για διήμερη επίσκεψη στην Κύπρο, σχετίζεται με την πρόσφατη επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν.

«Πρόκειται για επίσκεψη που καθορίστηκε από τότε που είχα επισκεφθεί τη Μόσχα. ΄Αρα, είναι λάθος αυτό που γράφεται στον Τύπο ότι έρχεται ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών μετά την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου». Πρόσθεσε δε, ότι η επίσκεψη δεν έχει καμία σχέση με την επίσκεψη Μπάιντεν. «Δεν ζούμε στην εποχή του μηδενικού αθροίσματος, κατά την οποία ο φίλος της μιας υπερδύναμης εθεωρείτο εχθρός της άλλης» ανέφερε ο κ. Κασουλίδης.

Σημείωσε πως η Λευκωσία έχει πολύ καλές σχέσεις με τη Ρωσία, όπως και με τις Ηνωμένες Πολιτείες, με την οποία έχει βελτιώσει σημαντικά τις σχέσεις της. Αναφερόμενος στο γεγονός ότι κατά την επίσκεψη Μπάιντεν δεν κατέστη δυνατό να προωθηθεί η πρόταση του Προέδρου Αναστασιάδη για την Αμμόχωστο, είπε ότι με την επίσκεψη του Αμερικανού αντιπροέδρου καταβλήθηκε προσπάθεια να γίνει το πρώτο βήμα. Οι προσπάθειες θα συνεχισθούν, τόνισε ο κ. Κασουλίδης.

By