Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Κύπρος: Δεύτερη παραίτηση μέλους της ερευνητικής επιτροπής

Αναλαμβάνει η Ηλιάνα Νικολάου στη θέση του παραιτηθέντος Παναγιώτη Καλλή που επικαλέστηκε σύγκρουση συμφερόντων, στην Ερευνητική Επιτροπή.

cyprus-proedriko-megaroΑύριο αναμένεται να δώσει τη νενομισμένη διαβεβαίωση η πρώην Επίτροπος Διοικήσεως και Δικαστής Ηλιάνα Νικολάου, η οποία ορίζεται από τον πρόεδρο Αναστασιάδη και το Υπουργικό Συμβούλιο ως αντικαταστάτρια του παραιτηθέντος χθες Προέδρου της τριμελούς Ερευνητικής Επιτροπής για την Οικονομία, Παναγιώτη Καλλή.

Ο κ. Καλλής ενημέρωσε χθες τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας με επιστολή του για τους λόγους παραίτησης, όπως και τους συναδέλφους του και το προσωπικό της Επιτροπής για την παραίτησή του και παρέδωσε το γραφείο και τους φακέλους με το υλικό που συγκέντρωσε μέχρι τώρα η Επιτροπή.

Η παραίτηση Καλλή έρχεται μετά και την αποχώρηση του επίσης μέλους της Επιτροπής Γιαννάκη Κωνσταντινίδη, ο οποίος παραιτήθηκε, επικαλούμενος λόγους υγείας, προτού αρχίσει το έργο της η Επιτροπή και στη θέση του έδωσε διαβεβαίωση και ανέλαβε καθήκοντα στις 12 Απριλίου 2013 ο Ανδρέας Κραμβής, Δικαστής Ανωτάτου.

Την παραίτηση Καλλή επιβεβαίωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης λέγοντας ότι στην επιστολή του ο κ. Καλλής επικαλείται σύγκρουση συμφερόντων με υποθέσεις του γραφείου των παιδιών του.

Η Κυβέρνηση ανέθεσε, επίσης, την περασμένη Πέμπτη σε δύο ακαδημαϊκούς οικονομικών επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, τους Ανδρέα Χαρίτου και Κώστα Ξιούρο, να πλαισιώσουν την τριμελή Επιτροπή και να παρακάθονται στις συνεδρίες.

Την περασμένη Παρασκευή είχε γίνει η πρώτη δημόσια ακρόαση της Ερευνητικής Επιτροπής με καλεσμένο τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Οικονομικών, Χρίστο Πατσαλίδη, ενώ έχει κληθεί να καταθέσει αύριο η Γενική Ελέγκτρια Χρυστάλλα Γιωρκάτζη.

(Πηγή: offsite.com.cy)

(Visited 1 times, 1 visits today)
By