Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Δυσαρέσκεια στο ΔΗΚΟ από τον ανασχηματισμό

Την έντονη αντίδραση του ΔΗΚΟ προκάλεσε η απόφαση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να διατηρήσει στο υπουργείο Ενέργειας τον Γιώργο Λακκοτρύπη

cyprusA

Την έντονη αντίδραση του ΔΗΚΟ προκάλεσε η απόφαση του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη να διατηρήσει στο υπουργείο Ενέργειας τον Γιώργο Λακκοτρύπη και να διορίσει υπουργό Συγκοινωνιών το μέλος του κόμματος Μάριο Δημητριάδη.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος έκαμε λόγο για «πρωτοφανή, αντιδεοντολογική και μικροπολιτική παρέμβαση στα εσωτερικά του κόμματος». Δήλωσε ότι το ΔΗΚΟ θα συμπεριφερθεί σοβαρά και υπεύθυνα παρά τις αποφάσεις του προέδρου Νίκου Αναστασιάδη στο θέμα του ανασχηματισμού. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι θα ληφθεί σοβαρά υπόψιν η ενεργεία του Πρόεδρου Δημοκρατίας «να συντηρεί ένα παρασκήνιο αντιδεοντολογικής παρέμβασης στα εσωτερικά του ΔΗΚΟ».

Είπε ακόμα, ότι από τη στιγμή που ο Μάριος Δημητριάδης, δεν έχει συμμορφωθεί με την απόφαση του Κόμματος για μη συμμετοχή στην Κυβέρνηση, έθεσε εαυτόν εκτός ΔΗΚΟ. Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος δήλωσε ότι ο Πρόεδρος Δημοκρατίας επέδειξε απόλυτο σεβασμό στην απόφαση του Δημοκρατικού Κόμματος. Είπε επίσης ότι «αν το ΔΗΚΟ ήταν συνεπές με την απόφασή του για αποχώρηση από την κυβέρνηση, θα έπρεπε να αποσύρει και όλα τα διορισμένα μέλη των Ημικρατικών Οργανισμών που είχαν υποδειχθεί από την ηγεσία του κόμματος».

Τόνισε, επίσης, ότι ουδείς μπορεί να υπαγορεύσει ή να απαγορεύσει στον Πρόεδρο Δημοκρατίας να επιλέγει επιφανή και καταξιωμένα στελέχη της κοινωνίας ως μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου. «Ο Πρόεδρος Δημοκρατίας είναι εντολοδόχος του λαού και όχι οποιασδήποτε ηγεσίας οποιουδήποτε κόμματος» κατέληξε ο Βίκτωρας Παπαδόπουλος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

By