Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κύπρος: Ο Αρχιεπίσκοπος καταδίκασε τα επεισόδια σε βάρος του Ταλάτ

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπάθειά του

talat

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον τέως ηγέτη των Τουρκοκυπρίων, Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, προς τον οποίο εξέφρασε τη συμπάθειά του και καταδίκασε τα εναντίον του επεισόδια, που προκάλεσαν μέλη του ΕΛΑΜ, σε εκδήλωση στην Λεμεσό.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, ο κ. Χρυσόστομος είπε ότι επικοινώνησε με τον κ. Ταλάτ, ενώ του απέστειλε και επιστολή.

Αυτά που συνέβησαν εναντίον του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ, τόνισε, ήταν ακραία και μεμονωμένα γεγονότα, αλλά δυστυχώς δεν περνούν χωρίς συνέπειες και ζημιώνουν ανεπανόρθωτα την υπόθεση του Κυπριακού. Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος αποκάλυψε ότι καλά ενημερωμένες πηγές τον πληροφόρησαν ότι ήδη έχουν διαμορφωθεί αποφάσεις από το κατοχικό καθεστώς και επηρεάζουν το έργο αναστήλωσης κατεχόμενων ναών και, κυρίως, την άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων.

Όλως παραδόξως, είπε, μετά το συμβάν, εκεί που μας επέτρεπαν όποτε θέλουμε να προσευχόμαστε σε ναούς που έχουμε συντηρήσει, χθες ήρθε η απαγόρευση.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει να ξανασυμβούν παρόμοια επεισόδια και κάλεσε το λαό προσγειωμένα να χειρίζεται τις καταστάσεις και να μην αποπροσανατολίζεται από το στόχο όλων, για μια σωστή, δημοκρατική και λειτουργική λύση του Κυπριακού.

By